Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Kuća Z u Oris kući arhitekture

U utorak, 18. veljače u 18 sati, u Oris Kući arhitekture (Kralja Držislava 3), otvara se izložba naziva Kuća Z nastala u suradnji Arhitektonske radionice 312 i skupine autora. 
Kuća Z je audio video instalacija umjetničkog tima koji čine Mišo Komenda, Ana Krstulović, Dora Popić i Darko Škrobonja. Referira se na ljetnikovac na otoku Braču koji je u trenutku izvedbe rada bio u procesu gradnje, s namjerom da se uz pomoć zvuka te vizualnih i performativnih elemenata rekreira spomenuti prostor. Polazeći od misli o istraživanju mogućnosti i snage arhitekture izvan njene primarne namjene autori su interpretirali gradilište kao prostor za umjetničku izvedbu. 

Koristeći glazbene improvizacije i ljudsko tijelo u pokretu uspostavlja se odnos sa prostornim elementima kuće. Osim glazbenih instrumenata, zvuk je dobiven istraživanjem zvučnih svojstava zatečenog građevinskog materijala te korespondira sa izvedbom baziranom na disciplinama suvremenog cirkusa.

Autori instalacije Kuća Z su dizajner i glazbenik Mišo Komenda, arhitektica Ana Krstulović, arhitektica i cirkuska umjetnica Dora Popić i multimedijalni umjetnik Darko Škrobonja. Autori arhitektonskog projekta bračkog ljetnikovca koji je osnova za umjetnički rad Kuća Z arhitekti su Ana Krstulović i Nikola Popić.

Više o izložbi ovdje.

(Urban Cult)
13. 2. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble