Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava "Kabanica" N.V.Gogolja ponovno u CeKaTe-u!

Nakon rasprodane izvedbe u prosincu, na scenu CeKaTe-a vraća se ova jedinstvena inscenacija kultnog djela Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, nominirana za najbolju dramsku predstavu u cjelini Nagrade hrvatskoga glumišta. 
S ovom predstavom ujedno počinje projekt "Škola u kazalištu" baziran na selekciji lektirnih naslova, namijenjen osnovnim i srednjim školama, pa će se nakon izvedbe 14.2. održati okrugli stol o nastanku predstave.

O PREDSTAVI: 
Dramska predstava "Kabanica" bit će glasan protest protiv ugnjetavanja malog čovjeka, protiv socijalne nejednakosti i nepravde. U tematskoj osnovi to je predstava o ukazivanju na suprotnost, s jedne strane su okrutnosti i birokratske zatupljenosti ličnosti na višim položajima, a s druge strane jadne sudbine nižih društevnih slojeva. Suprotnost tih dviju strana prikazat ćemo kroz suprotstavljanje jednog Akakija Akakijeviča i jedne samouvjerene i napuhane ‘visoke ličnosti’, kojoj se sam Gogolj narugao smještajući je na vrlo nisku inteligencijsku razinu. 

Tako ćemo osim suprotnosti otkriti i besmislenost tadašnjeg, a i današnjeg društvenog poretka. Jer kao što je i sam Gogolj rekao, kazalište služi za podizanje nacionalne kulture, ali i za razvijanje socijalne osviještenosti, tako što će vjerno odraziti sliku društvenog života, pokazujući sve njene rane i bolesti. "Kabanica" je antologijska Gogoljeva novela. Svi smo mi izašli iz Gogoljeve Kabanice, izjavio je Dostojevski ističući njegovu važnost za rusku književnost realizma. I zaista, većinu onoga što je Gogolj uveo u književnost, Turgenjev, Tolstoj i Dostojevski razvijali su svaki u svom smjeru. 

Autor: Nikolaj Vasiljević Gogolj
Redatelj: Vinko Radovčić
Igraju:
Akaki Akakijevič – Lovro Ivanković
Prvi – Luka Barešić
Drugi – Matino Antunović
Treći – Toma Medvešek
Četvrti – Domagoj Nižić
Peti – Deni Sanković
Produkcija: Drama Plus i HNK Zadar 

Više o predstavi: https://cekate.hr/?p=35323 (14.2.)
https://cekate.hr/?p=35326 (15.2.)

Video najava predstave: https://youtu.be/-HJ5oTpkmi0

Informacije o predstavi i rezervacija ulaznica:
01/3695-457, marketing@cekate.hr

Cijena ulaznice: 40 kuna
Cijena ulaznice za grupe (10+): 35 kuna

Ulaznice se mogu kupiti onlinehttps://www.ulaznice.hr/web/event-browse/85/44 (14.2.), https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/85/45 (15.2.), na Dekodovim prodajnim mjestima i u Centru za kulturu Trešnjevka. 

Radno vrijeme prodaje ulaznica: radnim danom od 9 do 12 i od 16 do 20 sati te sat vremena prije predstave.

(Urban Cult)
5. 2. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble