Urban Cult
Film
marketing

Premijera novog domaćeg filma u Art-kinu: "Glas" Ognjena Sviličića

Nakon svjetske premijere u Busanu gdje je dobio sjajne kritike, film Glas Ognjena Sviličića, autora domaćih uspješnica Oprosti za kung fu i Armin, svoju riječku premijeru ima 22. siječnja u 20 sati u Art-kinu. Tom prigodom u Art-kino stiže i sam redatelj uz članove filmske ekipe.
Novi film jednog od vodećih hrvatskih redatelja i scenarista donosi priču o Goranu, tinejdžeru čija majka odlazi raditi u inozemstvo, a njega šalje u katoličku školu. Međutim, po dolasku u katolički internat Goran se nađe pod pritiskom da se prikloni instant-religiji koja se ondje nameće. 

Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega. U svom novom filmu Sviličić nanovo tematizira borbu pojedinca protiv okoline, odolijevanje konformizmu, kroz prizmu onih najosjetljivijih u formativnim godinama  – tinejdžera.   

- Ovo je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe. Kamera ih hvata u trenucima kad prave svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija. Na kraju jedan od njih, glavni lik filma, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojem se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dato, kaže redatelj Ognjen Sviličić.   

Film je nastao u produkciji kuće Maxima film, uz koprodukciju s makedonskim Skopje film studijem i srpskom kućom Biberche productions. Producent je Damir Terešak, a koproducirali su ga Tomi Salkovski Nikolina Vučetić Zečević
 
U filmu su prvi put u glavnim ulogama Franko Jakovčević Belma Košutić. Glume još Karla BrbićBarbara VickovićIgor KovačGoran BogdanStipe RadojaJosip Lukić i mnogi drugi.

Scenarij potpisuju Ognjen Sviličić Marijana Verhoef, a u autorskom timu je i debitant, direktor fotografije Marinko Marinkić. Za scenografiju je bila zadužena Ivana Škrabalo, za kostime Emilija Ivanovska Atanasovska, za zvuk Igor Perović Ivan Kljajić, a za glazbu The MessengersTomislav Mihaljević Marko Vojvodić.   

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org ), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr   

Više potražiti na https://www.art-kino.org

(Marta Ban)
16. 1. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble