Urban Cult
Film
marketing

Radionica Film esej

Cilj radionice je ući u proces sastavljanja strukture filma te osvijestiti montažno promišljanje. Prijave do 19. siječnja.
Forma film eseja vrlo je prisutna i neprestano širi svoje mogućnosti. Ova napredna radionica otvara prostor za istraživanje tih mogućnosti kroz montažnu perspektivu i autorski rad na vlastitom filmu. Uz autorove ideje, njegov ''glas'' u obliku naracije ima značajnu ulogu u strukturi film eseja. Filtriranjem misli, ideja i postupaka autor svjesno stvara gestu koja rezonira s gledateljem.   

Cilj radionice je ući u proces sastavljanja strukture filma te osvijestiti montažno promišljanje.   Radionica će biti podijeljena u tri dijela. Prvi dio je uvod gdje se kroz gledanje različitih primjera i rješavanje praktičnih zadataka osvještavaju filmski postupci i mogućnosti u formi film eseja. 

Drugi dio se odnosi na promišljanje autora o vlastitoj ideji, ''montažna'' skica na papiru, snimanje i prikupljanje potrebnog materijala. Treći dio je montaža gdje se ideje dovode u kontekst, isprobavaju postupci i stvara dijalog unutar kojega se aktivira gledatelj.   

Na ovu naprednu radionicu mogu se prijaviti autori koji poznaju osnove snimanja/režije/montaže. Predviđeno trajanje radionice je od kraja siječnja do kraja travnja, s ponekim pauzama za samostalan rad, u dogovoru sa voditeljicom.   

Za prijavu je do 19.siječnja 2020. na radionice@kkz.hr potrebno poslati:   
1.Motivaciju polaznika 
2.Ideju o kojoj već neko vrijeme autor razmišlja i razlog zašto bi istu želio/la istražiti 
3.Do pet slika koje predstavljaju tu ideju i opis ili komentar na pojedinu sliku   

O VODITELJICI: 
Iva Gavrilović (1991., Virovitica) diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz montažu kratkih filmova i komercijalnih projekata fokus prebacuje na video projekcije i autorski film. Istraživanje filmske i video forme u svrhu stvaranja bliskog, a opet novog iskustva gledanja ističe kao svoju preokupaciju. (Dražen Puklavec)
13. 1. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble