Urban Cult
Izložbe
marketing

Figurativni niz slikara Mladena Žunjića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor je iznimnog kompleksnog nefigurativnog opusa izrazitog kolorizma, u ulju i akrilu na platnu velikog formata. 
Uporni i temeljiti istraživač likovnoga svijeta, rekli bi i čvrsto odan apstrakciji.   

Nedavno je predstavio nekoliko ekspresivnih slika iz najnovijeg ciklusa posvećenog figuraciji, s motivom broda, raskriljenih jedara, prepunog energije, plovilo silovito sječe valove i zatim motiv uznemirenog jata riba, u pokretu, u vrtloženju...    

Ova nazočnost energije, energetskih silnica karakteristična je za Žunjićev opus općenito. Na njegovim svim slikama dominira protok energije, energetski naboj, pa tako i ovdje kroz ove realistične teme.    

Zanimljiv je i format, veliki naravno, 130 x 90 cm, u kojemu su izvedene sve slike najnovije autorske produkcije.   Slični ili gotovo isti element, snažnog, eruptivnog kolora i ovdje je više no očit.  

Što donosi figurativno iskustvo slikaru? Odgovor je jednostavan, u kontinuiranom traganju, u srazu s motivima, slikar fino brusi oblike i boje, tražeći odgovore na svoje stalne upite jer što umjetnik više slika, stvara to je i upita i dilema više, proporcionalno.    

Žunjić voli da njegove slike imaju u sebi odmjerenu dozu  privlačnosti  kompliciranog  približavanja i doživljavanja imaginarnog ili stvarnog, kao što je u ovom nizu slika slučaj.

(Miroslav Pelikan)
11. 1. 2020. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble