Urban Cult
Film
marketing

GLAS, novi film Ognjena Sviličića, krajem siječnja stiže u domaća kina!

Pet godina nakon višestruko nagrađivanog filma Takva su pravila, jedan od najistaknutijih domaćih redatelja Ognjen Sviličić vraća se s filmom Glas u kojem nanovo tematizira borbu pojedinca protiv okoline, odolijevanje konformizmu, opet kroz prizmu onih najosjetljivijih u formativnim godinama  – tinejdžera!  
Film Glas svjetsku je premijeru imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, najvećem azijskom festivalu. U domaća  kina stiže 23. siječnja u distribuciji 2i Filma.    

U središtu priče je Goran koji stiže u internat u kojem se nađe pod pritiskom  instant-religije koja se ondje nameće. Čvrsta stava da vjera ne smije biti prisilna, on pruža otpor svojoj okolini, čak i kad se svi okrenu protiv njega. U filmu glume Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i drugi.   

Ovo je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe. Kamera ih hvata u trenucima kad prave svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija. Na kraju jedan od njih, glavni lik filma, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojem se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dato, kaže Ognjen Sviličić.   

Film Glas nastao je u koprodukciji Maxima filma, Biberche productions i Skopje film studija.  Redatelj  je Ognjen Sviličić, scenaristi su Marijana Verhoef i Ognjen Sviličić,  direktor fotografije Marinko Marinkić, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Ivana Škrabalo, snimatelj zvuka Igor Popovski, dizajneri zvuka Igor Perović i Ivan Kljajić, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska te slikarica maske Iva Kurobasa. Producent filma je Damir Terešak, a koproducenti su  Nikolina Vučetić Zečević i Tomi Salkovski.

(Ivana Sansević)

9. 1. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble