Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe: DORA FILIPOVIĆ - MREŽA III / MESH III

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “Mreža III / Mesh III” umjetnice Dore Filipović. Otvorenje izložbe predviđeno je za četvrtak 09.siječnja 2020. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 14.siječnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.
"Mreža III", treća  je u nizu mrežastih prostornih instalacija izrađenih od klupka konca, koja se prilagođava danom prostoru te postoji za vrijeme izlaganja u interakciji s promatračima koji mogu prolaziti kroz nju. Svaki prostor je novi izazov i stvaranje nastaje na licu mjesta te korišteni materijal utječe na razvoj i proces nastanka rada, tako da samim time njegova konačna forma biva nepoznata.

Nastajući spiralno, predstavlja stvaranje, rast, razvoj i beskonačnost. Dinamičan ciklički razvoj kreće se prema unutra kao simbol unutarnjeg putovanja i napretka, ravnoteže, fokusa i kohezije; poput spirale koja se pojavljuje u prirodi, od strukture DNA do spiralnih galaksija.


O autorici:

Dora Filipović upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci te se kroz preddiplomski studij bavi grafičkim dizajnom i novim medijima. Upisom na diplomsku godinu okreće se dizajniranju rasvjetnih tijela i izradi končanih skulptura i prostornih instalacija koje se mogu opisati kao crteži u prostoru. Prva samostalna izložba, "RomantiqueNoir", odvila se u Slučajnoj galeriji u sklopu festivala Design District Zagreb (2016.). Krajem godine i druga, "Crtež u prostoru", u galeriji SKC u Rijeci.

Proces eksperimentalnog oblikovanja linearnim i plošnim materijalima, prethodio je teoretskom istraživanju koje obuhvaća teme od linije, crteža, plohe, objekta, prostora i vremena te njihovih odnosa i percepcije. Kao rezultat otvaranja definicija, spajaju se kvalitete različitih medija a crtež se širi i sa svojim potencijalom izlazi u prostor. Praktičnom i pisanom dijelu uslijedila je diplomska instalacija "Mreža" (2017.) kojom se krenula razvijati ideja instalacija izrađenih od jednog klupka konca koje, prilagođavajući se i ne prekidajući svoj tijek, prožimaju cijele prostorije. Mreža prestaje biti plošna izvijajući se u prostoru i stvarajući otvorenu formu čiji dio postaju promatrači.


(Sanja Burlović)

9. 1. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble