Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Papirologija / Paperwork

Otvorenje izložbe Papirologija / Paperwork održati će se u Galeriji ULUPUH Ilica 13 / 1. kat, u četvrtak, 9. siječnja u 19 sati.
Izlažu: Ana Armano Linta, Veljko Armano Linta, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Ada Kezić, Karla Kocijan, Zrinka Nedeljković, Jadranka Soviček Krpan, Milan Zoričić

„Živimo u vremenu kada o ekološkoj dimenziji proizvodnje sve više trebaju razmišljati i dizajneri: uz funkcionalnost i izgled koji će se nametnuti u nepreglednoj i šarolikoj ponudi sličnih proizvoda te cijenu koja treba biti konkurentna, trebaju voditi računa o ekološkom otisku proizvodnje, mogućnostima za reciklažu, utrošku energije i dr.  Autori i autorice na ovoj izložbi odlučili su istražiti kakve mogućnosti u tom pogledu nudi jedan drevan, ali u svojim suvremenim inačicama i mutacijama i sasvim nov materijal – papir. 

Papir iz bilježnica, rokovnika, perivi papir, novinski papir... u svom  bogatstvu svojih pojavnosti i primjena predmet je njihove istraživačke igre. Svi radovi na ovoj izložbi demonstriraju potencijal papira kao materijala i njegove različite, pa i oprečne likovne kvalitete koje može steći ovisno o oblikovanju i načinu obrade. Papir kao tema izložbe svakako je prilika da se sagledaju njegova svojstva i mogućnosti, preispita naš odnos prema papiru ali i prema drugim materijalima od kojih su sačinjeni predmeti koji nas okružuju.“ Maša Štrbac, prilagođeno iz predgovora.     

Katalog izložbe i fotografije radova možete pronaći na poveznici: https://drive.google.com/open?id=1J41Rz_xvdulEEryYQp1uTVrgLdR4bhKv


(Urban Cult)
6. 1. 2020.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble