Urban Cult
Izložbe
marketing

Čudesni učinak kišnih kapi Mladena Žunjića

Svaki novi ciklus suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića, novi je uspješni eksperiment, kao i ovom prigodom u nizu ulja i akrila na velikom formatu platnu, obrađen Rain drops effectom, doista čudesnim učinkom kišnih kapi.
Gusti i snažni nanosi kolora, oblikujući njegove poznate ovalne energetske oblike, na ovim su slikama odaju posve drugi dojam.   

Riječ je o nježnoj realizaciji već poznatih motiva i oni sada imaju drugačiji i ponešto zagonetniji karakter na putu slikara prema figurativnim formama.   Da, istodobno je očito kako slikar povremeno, namjerno ili nenamjerno klizne prema figuraciji u svojem svakodnevnom atelijireskom ogledanju sa slikom u nastajanju.   

Učinak kišnih kipa djeluje umirujuće na Žunjićeve razigrane volumene ali ne razblažuje nazočnu energiju koja i dalje gospodari ovim prostorima, bilo nčinima i pravcima kretanja i naravno snazi.   

Naravno, valja dodati kako kolor ništa nije izgubio na svojoj prodornosti, eksplozivnosti, dobio je finiju oštricu, jednostavno je otmjeniji.   Veliki format i dalje je izvrsno temeljno ishodište, kao jedinstveni nepromjenljivi faktor, uz brojne kolorističke i oblikovne varijacije.                                        

(Miroslav Pelikan)

22. 12. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble