Urban Cult
Film
marketing

MSU short film

U suvremeno opremljenom kinu Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb u okviru programa MSU Short Film prikazujemo kratkometražne filmove hrvatske kinematografije.
Iako je dugometražni igrani film najvidljivija i najpopularnija filmska vrsta, hrvatska je kinematografija najveće međunarodne uspjehe, pa i najveće umjetničke dosege ostvarila u kratkometražnim animiranim, dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima. 

Programske aktivnosti MSU Short Filma uključuju radove autora eksperimentalnih filmova, zatim filmove i video radove autorica i autora čije se djelovanje može razmatrati u kontekstu različitih praksi konceptualne umjetnosti, Zagrebačke škole crtanog filma, te autore dokumentarnih filmova i filmske i video građe od šezdesetih godina dvadesetog stoljeća do danas upotpunjene edukativnim programom. 

U petak 13. prosinca 2019. u  14 sati u okviru  navedenog  programa prikazat ćemo izbor filmova autora Marka Meštrovića: Silencijum (2006), Nespavanje ne ubija (2010), Levitacija (2014), Trip (2017) i još jedan film iznenađenja.   

Marko Meštrović je rođen 1972. godine u Stuttgartu.  Diplomirao je u klasi profesora Đure Sedera na Slikarskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.  Filmom i animacijom bavi se od 2000. godine. Svoje filmove prikazao je na nekim od najznačajnijih filmskih festivala (Locarno, Annecy, Clermont-Ferrand, Ottawa, Edinburgh, Sarajevo), a osvojio je brojne nagrade i priznanja. 

Svira bubnjeve u Cinkušima, a zašto je navedena informacija bitna saznat ćete tijekom programa. O radovima koje ćemo prikazati u okviru programskih aktivnosti osim umjetnika Marka Meštovića govorit će filmski redatelj, kritičar i kustos Ivan Ramljak, a razgovoru će se priključiti i multimedijalni umjetnik Igor Grubić. Radujemo se vašem dolasku. 

Cijena ulaznice: 30 kuna


(Urban Cult)
10. 12. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble