Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba profesori ŠPUD-a

Izložbom Profesori ŠPUD-a 10. 12. 2019. u 19 sati u ISO - Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi obilježava se i slavi 137. rođendan ŠPUD-a. 
ISO - Izložbeni salon Izidor Kršnjavi mjesto je na kojem profesori Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu već tradicionalno u prosincu okupljaju svoje recentne radove na zajedničkoj izložbi koju smo ove godine saželi u naslov Profesori ŠPUD-a. Mjesto je to i profesorske zahvalnosti i odanosti - školi, kolegama, učenicima, kolektivu i suradnicima te mjesto višestrukog slavlja. U centru tog slavlja rođendan je naše Škole. Rođendan Škole, 137. po redu, novi je rođendan i našeg svakodnevnog rada i života u Školi, sa Školom i svima koji je sačinjavaju.    

Važnost ove izložbe je i u trenutku zaustavljanja. Želimo se barem nakratko zaustaviti, zaustaviti se pred vlastitim radovima, zaustaviti publiku pred radovima, zaustaviti naše učenike i u tom zaustavljenom trenutku proživjeti trenutke iza nas, međusobno se gledajući i ogledavajući se, možda zamisliti trenutke ispred nas, a zatim se i vratiti. Trenutak zaustavljanja bitan je radi povratka sebi. Onom sebi koji je ja, koji je profesor, nastavnik, odgajatelj, prijatelj, umjetnik... Proces biranja rada za izložbu za svakog profesora je osoban, hoće li ili neće odgovoriti na poziv izlaganja, što će, kako i zašto izložiti. I taj proces ulazi u trenutak zaustavljanja.   

Izložbom Profesori ŠPUD-a njezini autori daruju Školu za njezin rođendan, ali i sve one koji su njezin dio. Nova je to prilika za promišljanje o daru, razmišljanje o darovitosti, nas i naših učenika te o tome koji su sve procesi potrebni da od dara i darovitosti dođemo do djela, do rada. Mi smo ti odgovorni, i u odgovornosti zanosni, da taj proces uspije oživjeti, da živi, i da se oživotvoruje.    

Izložbu Profesori ŠPUD-a 2019. posvećujemo dragom kolegi, profesoru i voditelju Grafičkog odjela ŠPUD-a, akademskom slikaru-grafičaru Ninoslavu Poljanu, koji nas je napustio 3. 12. 2019.


(Bernarda Cesar)

9. 12. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble