Urban Cult
Izložbe
marketing

Ciklus Nove prirode Mladena Žunjića

Mnoštvo je motiva, tema bilo izazovno za suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Mladena Žunjića. Značajan ugled stekao je s nizom ciklusa izvedenih na velikom formatu platnu i uz vrlo karakterističan snažan, eruptivni kolor.
U najnovijem ciklusu Nove prirode, slikar je nastavio dalje svoje likovno istraživanje, uranjajući u neobični, nestvarno stvarni svijet nesvakidašnjih krajobraza, uklopljenih u cjelinu niza Nove prirode.    

I ovdje je veliki format platna i jake boje su prvom planu, no ovaj ciklus nije obilježen kao i mnogi prošli, vidljivim, opipljivim gibanje formi koje nastavaju površinu, nema ni energije koja fluktuira u volumenu slike.    

Opći je dojam prisutnost harmonije zamišljenog krajobraza u atlasu Nove prirode.   Oblici se ne komešaju, primireni su, letargični.   

To je svijet koji spava, koji je negdje u procijepu vremena usnuo, u hibernaciji je, u iščekivanju,u nadanju.   

Ciklus Nove prirode Mladena Žunjića zanimljiv je i vrlo simboličan ciklus, dio je kontinuiranog autorskog istraživanja, praktično, svakodnevnog autorskog sučeljavanja i odmjeravanja kako s formatom tako i s kolor i naravno s neiscrpnim motivima nefigurativnog slikarstva.    

Mladen Žunjić autor je vrlo opsežnog i složenog opusa, u kojem se ciklus Nove prirode, logično i skladno  uklapa.                                                    

(Miroslav Pelikan)

9. 12. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble