Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Vedrna Karadže ''Prigovor savjesti'' u Salonu Galić

Samostalna izložba umjetnika Vedrana Karadže Tabulova ''Prigovor savjesti'', u organizaciji  Hrvatske udruge likovnih umjetnika, otvara se 09. prosinca 2019. u 19 sati u  Salonu Galić, a može se razgledati  do 24.12. 2019.
Izloženi asamblaži nastajali su u periodu od 2015.-2019. godine kao jedna vrsta osobne katarze koju Vedran Karađža Tabulov smatra integralnim dijelom svoje umjetničke prakse. Jer koja je uopće svrha rada koji ne mijenja, ne korigira, odnosno ne modificira i ne usmjeruje autora ka novim obzorima i vidicima. Ako nema komunikacije unutar, iluzorno ju je očekivati izvan ateljea, s tim da ovdje riječ atelje treba shvatiti uvjetno, jer istinski radni prostor Vedranu nipošto nije samo njegova prostorno skučena Radionica – njegova nastojanja upućuju na znatno šire polje djelovanja, sihroniciteta, kauzalnosti i interakcija. - iz predgovora Toni Horvatić     

Vedran Karadža Tabulov rođen je u Splitu, 28.travnja 1977. godine. Na Općoj gimnaziji maturirao je osamnaest godina poslije, te potom upisao ALU u Širokom Brijegu. Diplomirao je 2002. godine u klasi profesora Igora Dragičevića, stekavši titulu akademskog slikara-grafičara i profesora likovne kulture. Poslije studija, u nemogućnosti se baviti grafikom, slika, fotografira, improvizira, te sve češće boravi na otoku Drveniku Velom, gdje se kontinuirano bavi assemblageom. 

U dugom sljedećem periodu stalno će održavati ravnotežu između pokušaja bavljenja grafikom na kopnu i izradom assemblagea na otoku, ostajući maksimalno fokusiran na kreativnu djelatnost. Zanima se za hortikulturu i uređenje okoliša, u uvjetima i mjeri otoka koji na to nadahnjuje. Tako je i danas. Živi i radi na relaciji Split – Solin – Drvenik Veli. Član je HULU Split i HZSU.   


(Salon Galić)

8. 12. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble