Urban Cult
Izložbe
marketing

Retrospektivna izložba: Ante Rožić i Makarsko primorje

U utorak, 3. prosinca, s početkom u 19 sati, u Oris Kući arhitekture u Zagrebu, otvara se retrospektivna izložba Ante Rožić i Makarsko primorje u organizaciji Udruge Kačić. Kustosice izložbe su povjesničarka umjetnosti Antonia Vodanović te arhitektice Petra Radić i Petra Visković. Projekt je realiziran u partnerstvu s projektnim biroom Investprojekt iz Makarske te u suradnji s arhitektom Antom Rožićem.
Projekti različitih namjena i tipologija — od sakralnih prostora do objekata javne namjene, restorana, ugostiteljskih objekata, turističke arhitekture, obiteljskih kuća i uređenja obalnog pojasa — prikazat će se nacrtima, aksonometrijama, suvremenim fotografijama te fotografijama iz osobne arhive Ante Rožića, arhive Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU i arhive projektnog biroa Investprojekt iz Makarske, u kojem je Rožić proveo čitav svoj radni vijek kao voditelj arhitektonske grupe.

Izložbom se želi valorizirati modernistička arhitektonska baština Makarskog primorja kroz opus jednog od njezinih najistaknutijih predstavnika, educirati stručna i šira javnost o vrijednosti ovih objekata te potrebi za njihovom zaštitom, očuvanjem, primjerenom namjenom ili kvalitetnom prenamjenom.
   
Više o izložbi ovdje

(Urban Cult)
29. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble