Urban Cult
Izložbe
marketing

Atlasi sjećanja ranka Ajdinovića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Ranko Ajdinović, autor je zanimljivog i poticajnog nefigurativnog opusa na srednjim i većim formatima platna.
Slikar svoja djela slaže u obimni ciklus Unutarnjih pejzaža, slažući dočarane slike memorije u atlas, svakoga dana sve deblji i sve tajanstveniji.    

Sjećanja se dodiruju i čine lanac koji vodi u čovjekovu podsvijest, u ono najskrovitije i od sebe samoga, sjećanja koju se na gotovo neshvatljiv način simbolično zabilježena bojom i oblicima, sve u namjeri odupiranja vremenu i stalnoj, pomalo melankoličnoj prolaznosti.    

No,sve slike iz nove serije ovoga ciklusa nose i razigranost i optimizam i ljepotu nježno izabranih i ukomponiranih boja.   Ajdinović kreira svijet obnovljenih i probuđenih sjećanja o prostoru i vremenu, svuda oko nas, u prošlosti, u budućnosti.   

Njegove slike kriju ključ, govoreći o posve jednostavnim zbivanjima a koja imaju posebno, jedinstveno značenje za svoga tvorca.   

Atlasi sjećanju mogu se listati i promatrati zabilježeno, kratko ili ne skidati pogleda, znajući kako svatko od nas ima svoje viđenje i doživljavanje istog.   

Opus Unutrašnjih pejzaža Ranka Ajdinovića sjajan je prilog umjetnika aktualnoj likovnoj produkciji, potvrđujući ispravnost kontinuiteta u autorskom radu i izrazite radoznalosti slikara koja ga uspješno vodi sve dalje.                                        

(Miroslav Pelikan)

28. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble