Urban Cult
Kazalište
marketing

Performing Europe 2020 predstavlja plesni performans "Entangled Phrases" koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg!

Plesni performans Entangled Phrases ( Zapetljane fraze) u režiji koreografkinje i plesne umjetnice Alme Söderberg  te izvedbi Anje Müller, Angele Peris Alcantud i Alme Söderberg održat će se 26. studenog u Velikoj dvorana Teatra &TD u 20:00. Ulaz besplatan. Predstava je dio projekta apap- Performing Europe 2020.
"U predstavi Entangled Phrases ( Zapetljane fraze) prakticiramo “slušanje pokreta”. Koristimo svoje glasove kako bismo učinili pokret zvučnim i puštamo da zvuk utječe na pokret. Zapetljanost zvuka i pokreta kao i zapetljanost nas tri stvara bogatu i kompleksnu tapiseriju. S pomoću vizualnog i zvučnog, međusobno se uvezujemo posvećenošću i privrženošću. Odgovaramo društvu straha tako što razvijamo tehniku osjetljivosti, zajedništva te njegujemo mogućnost da mislimo nekoliko misli istovremeno dok odgovaramo na tu kompleksnost svojim punim kapacitetima. 

Poliritmija i polifonija dobrodošle su kao izazov dubini iskustva i razumijevanja" pojasnila je redateljica. Alma Söderberg je koreografkinja i izvođačica koja radi s muzikom i plesom. Koristi svoj glas i tijelo kako bi svirala prostor kao da je instrument. Njezino trajno istraživanje bavi se time kako slušamo dok gledamo; promatra odnos uha i oka. Utemeljila je svoju praksu nizom solo izvedbi u kojima je razvila idioritmički način stvaranja.   

 Režija: Alma Söderberg Koreografija i izvedba: Anja Müller, Angela Peris Alcantud, Alma Söderberg Zvuk: Dechat "Hendrik" Lewillekens Scenografija i svjetlo: Pol Matthé   “Kompozicija rečenica, riječi i morfema koja naprosto oduzima dah svojim savršenstvom i lakoćom.” 

Velika tajna ovog malog, šarmantnog rada jest u tome što je za gledatelja teško shvatiti kako radi. Doima se kao labava improvizacija tri prijateljice, a istovremeno je prilično jasno da bi se tkivo “zapetljanih fraza” raspalo zbog najmanje zamućenosti. To savršenstvo i lakoća ostaje s vama dugo vremena i čini vas sretnima.” (Honke Rombow, kulturwest.de)


24. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble