Urban Cult
Cool tura
marketing

Književni petak analizira temu ''Igre oko nas''

Tribinu Književnog petka koja će se održati u petak, 22. studenog u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola, 3. kat, Starčevićev trg 6.
Početkom tisućljeća dogodio se obrat u industriji zabave. Po prvi put video igre su zasjele na lukrativni tron, s kojeg do danas nisu sišle. Dapače, ne pokazuju ni najmanju slabost. Aktualna reklama jednog proizvođača opreme za participiranje u svijetu video igara poručuje: "Zaboravite serije, igre su medij novoga doba" i time sjajno sažima sve što o tom novom dobu trebamo znati: proizvođač konzola reklamira igre putem istoimenog teksta domaće filmske kritičarke. Podvala unutar podvale, spin unutar spina.

No poanta je krajnje jednostavna: nova su pravila na snazi! Niša video igara sada je čitav svemir, a za njegovo bolje razumijevanje na Književnom petku će se pobrinuti Ilija Barišić i Srđan Laterza. Barišić je krajem listopada promovirao svoju knjigu Filmska gramatika videoigara, a Laterza je u sklopu ZFF-a predstavio dio svog edukativnog projekta Interaktivna empatija, koji se odvija u svijetu video igara. (H. P.)

Urednik i voditelj Književnog petka: Hrvoje Pukšec

(Urban Cult)
19. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble