Urban Cult
Kazalište
marketing

Predstava „Dijete od pijeska“ Anje Ostojić u Amfiteatru Doma mladih!

U Amfiteatru Doma mladih, 18., 22. i 24. studenog 2019.g. u 19:30 biti će izvedena predstava "Dijete od pijeska" mlade glumice Anje Ostojić.
Ova glumačko-fizička predstava autorski je projekt nastao kao diplomska ispitna produkcija na Umjetničkoj akademiji u Splitu, pri Odjelu za kazališnu umjetnost, smjer Gluma, pod mentorstvom profesorice Brune Bebić.

Teaser predstave: https://www.youtube.com/watch?v=NHV-w7qrXB8

Predstava je nastala prema istoimenom romanu marokanskog pisca Tahar Ben Jellouna, nominiranog za Nobelovu nagradu za književnost. Kao i knjiga, predstava se bavi položajem žena u islamskoj kulturi, kritici tradicionalnog islama i marokanskih morala. Dramaturški prilagođen tekst prati najdublje unutarnje emocije i misli jedne žene kojoj je sudbina nametnula život muškarca. 

Osnovni motiv predstave je sloboda i put koji mora proći jedna žena u islamskoj kulturi da bi bila slobodna. Koristeći glumačke tehnike i kombinirajući ih sa cirkuskim tehnikama - akrobatska tkanina, kontorcionizam - Anja Ostojić prikazuje unutarnje stanje lika koji kroz cijelu predstavu pokušava upoznati samog/samu sebe i odgonetnuti tko je on/ona zapravo?

Predstava je premijerno izvedena 12. veljače 2019. u Amfiteatru Doma mladih u Splitu. Predstava je nagrađena kao najbolja predstava prema glasovima publike na 14. Festivalu internacionalnog studentskog teatra u Beogradu u svibnju 2019. godine.

Predstava je nastala u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i izvedbenog kolektiva ROOM 100.

Ulaznice po cijeni od 40,00 HRK u prodaji su na ulazu u Amfiteatar Doma mladih sat vremena prije početka predstave. Rezervacije moguće na broj 091 909 4843.


Foto: Darko Skrobonja

(Antonia Kuzmanić)

18. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble