Urban Cult
Glazba
marketing

Bruno Krajcar snimio himnu posvećenu vinu

Jedan od naših najcjenjenijih skladatelja i kantautora, svestrani pulski glazbenik Bruno Krajcar iskoristio je prigodno vrijeme Martinja da u eter pusti pjesmu posvećenu vinskim sortama.
Stihovi pjesme "Ča se sve va brajdah najde" sastavljeni su od dijalektalnih naziva raznih sorti vinove loze, mahom istarskih starinskih, danas većinom izgubljenih i zaboravljenih, te naravno neizostavnih, već širom poznatih, malvazije i terana. Točnije, radi se o 84 sorti loza koje je poznati istarski novinar Davor Šišović skupljao širom Istre sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, a iste su u obliku pjesme svoje mjesto našle u knjizi "Stoljeće vina" 2001. godine.

Spot pogledajte ovdje.

Pjesmu "Ča se sve va brajdah najde" Bruno je uglazbio ove godine te premijerno izveo na ovogodišnjem Etno festu u Neumu, a sada predstavlja i zanimljivu obradu pjesme - remix kojeg je producirao Marc Grabber.

U neobičnoj vinskoj pjesmi ekskluzivno gostuje i poznati znanstvenik svjetskog glasa, Korado Korlević s kratkom analizom vina i njegovog značaja za ljudski rod. Uz Bruna pjesmu su odsvirali i otpjevali mahom vrhunski glazbenici Alen Spada, Branko Sterpin, Manuel Manzin, te Claudio Vlaci i Aldo Spada. Video spot je snimala ekipa Rose arta u režiji Elizabete Ružić. 

Premijera oba spota održala se u sklopu tradicionalnog programa „Moje pjesme, moj film“ kojega je Bruno započeo prije tri godine, a u prepunom kinu Valli uz kolege glazbenike, prijatelje i suradnike prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić te europarlamentarac, bivši istarski župan, Valter Flego koji je i glumio u spotu.

Bruno je još 2004. godine završio za sommeliera te je dugogodišnji član Hrvatskog sommelier kluba, a 2008. godine pokrenuo je jedinstvenu radijsku emisiju o kulturi vina na HRT - Radio Puli pod nazivom Radiodegustacija koja se redovito emitira svake srijede.  Ove je godine primljen u Europski vinski viteški red te za zasluge u promocija vinske kulture postao vinski vitez.

Ovaj Porinom ovjenčani istarski kantautor i skladatelj zasigurno će s novom pjesmom te njenim remix izdanjem oduševiti istinske poklonike jedinstvenog glazbenog izričaja.


Bruno Krajcar, akademski glazbenik, skladatelj i kantautor, njeguje jedinstven glazbeni izričaj u kojem spaja naizgled nespojivo – univerzalni glazbeni jezik razumljiv cijelom svijetu s tradicijskim glazbenim elementima Istre i Kvarnera, svojevrsnim glazbenim unikatom. U bogatoj karijeri objavio je osam albuma te brojne singlove i videospotove, a među brojnim nagradama spomenut ćemo samo neke – dobitnik je strukovne nagrade „Status“ (HGU) za najinstrumentalistu u 2004. godini, godišnje nagrade Hrvatskog društva skladatelja Milivoj Körbler za 2007. godinu, dvije nagrade „Porin“ (2008. i 2016. godine) za najbolji etno album te nagrade „Istriana“ za najglazbenika Istarske županije za 2009. godinu.


(Andrea Vrban Geržina)
11. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble