Urban Cult
Film
marketing

Dom mladih predstavlja svoje filmove u Art-kinu

Na veliko platno Art-kina stižu radovi polaznika i polaznica video-filmske radionice Doma mladih, pod mentorstvom profesora Josipa Šarlije, a među njima nalazi se i dokumentarni film David, pobjednik 57. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva mladeži. Ulaz na program je slobodan!
U drugom izdanju programa Dom mladih predstavlja, u srijedu 6. studenog 2019. godine s početkom u 18 sati, na velikom platnu Art-kina prikazat će se selekcija bogate filmske produkcije Doma mladih  nastale u sklopu video-filmske radionice tijekom protekle dvije godine, uz film nagrađen 2003. na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva.    

Video-filmske radionice Doma mladih imaju dugu tradiciju, a već više od dva desetljeća vodi ih Josip Šarlija, profesor koji svojim znanjem, stručnošću i predanošću okuplja djecu osnovnoškolskog uzrasta iz grada Rijeke, ali i ostalih dijelova Primorsko-goranske županije. 

U sklopu radionice polaznici stječu znanja o medijskoj kulturi, filmu kao spoju umjetnosti i moderne tehnologije, usvajaju osnovna znanja i pojmove o filmu, upoznaju se s kamerom i njenim mogućnostima, programom za montažu, pišu scenarije i knjige snimanja. Poticanjem kreativnosti i stvaralaštva kod polaznika se nastoji razviti i njegovati ljubav prema filmu i filmskoj umjetnosti.    

Svaki polaznik video-filmske radionice sudjeluje u procesu koji se proteže od osmišljavanja ideje za film do njegove realizacije. Upravo zato misao vodilja ove najdugovječnije filmske radionice u našem gradu glasi: Bit ću potpuno ispunjen ako sam režiram i montiram svoj film! 

Polaznici video-filmske radionice sudjeluju svake godine na revijama koje organizira Hrvatski filmski savez, gdje redovito postižu zapažene rezultate. Tako je i film David, kojeg ćemo imati priliku pogledati u Art-kinu, u rujnu ove godine proglašen pobjednikom na 57. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva mladeži u kategoriji dokumentarnog filma.   
Ulaz na program je slobodan, a ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), telefona (051/323-261) i na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati.   

Više potražiti na https://www.art-kino.org.


(Marta Ban)
5. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble