Urban Cult
Književnost
marketing

Aminatta Forna u Zagrebu i Rijeci, 7. i 8.11.

Domaćoj čitateljskoj publici Forna je poznata kao autorica romana „Hired Man“ čija je radnja smještena u Liku, a glavni je lik lokalni majstor Đuro Kolak koji britanskom bračnom paru pomaže obnoviti kuću koju su kupili. 
Iako roman nije preveden na hrvatski, našao je svoj put do domaćeg čitateljstva koje ga je odlično prihvatilo, a bio je i nominiran za nagradu IMPAC 2014, te su ga The Boston Globe, The San Francisco Chronicle, The Independent, The Evening Standard, The Australian i NZ Listener stavili na listu najboljih romana u 2013. 

Ovo je prvi puta da Forna dolazi u Hrvatsku nakon što je roman objavljen. Aminatta Forna rođena je u Škotskoj, a odrasla u Sierra Leoneu i Velikoj Britaniji. Dio života provela je u Iranu, Thailandu i Zambiji. Njezini romani prevedeni su na dvadesetak jezika, a eseje je objavljivala u renomiranim časopisima i novinama. 

Ova diplomirana pravnica deset je godina bila novinarka BBC-a za koji je i pisala priče te snimala dokumentarce među kojima su The Lost Libraries of Timbuktu (BBC Television, 2009) i Girl Rising (CNN, 2013). U četvrtak, 7.11. Aminatta Forna će u podne održati predavanje naziva „When Tomorrow Comes – the Role of Writer in Times of Change“ na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a dan poslije, u petak, 8.11. isto predavanje također u podne održat će i na Filozofskom fakultetu u Rijeci. 

U klubu Booksa će razgovarati s Miljenkom Buljević u četvrtak, 7.11. u 19 sati. Svi programi održat će se na engleskom jeziku, bez prijevoda, a ulaz je slobodan.

(Ana Profeta)
3. 11. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble