Urban Cult
Književnost
marketing

Ivica Đikić i Tomislav Augustinčić u Booksi

U utorak, 29.10. u 19 sati, na tribini Poezija na živo, u sklopu Booksinog književnog programa, gostovat će mladi pjesnik Tomislav Augustinčić.
On će čitati pjesme iz neobjavljenog rukopisa Ipak, zora i razgovarati o njima s voditeljem tribine Ivanom Šamijom i publikom. Namjera je stvoriti atmosferu svojevrsne pjesničke radionice, kojom se želi potaknuti razmjena iskustava pisanja i čitanja poezije te pjesničkog rada u aktualnom društvenom kontekstu. Poezija Tomislava Augustinčića dobila je mnoge pohvale kako stručne, tako i čitateljske publike, a osim u stvaranju poezije, Tomislav Augustinčić ima i vrijedno iskustvo organiziranja i vođenja književnih događanja, kao i pisanja kritičkih tekstova iz područja književnosti.  

Dan poslije, u srijedu, 30.10. u 18 sati poznati pisac, scenarist i novinar Ivica Đikić gostuje na Booksinoj književnoj tribini posvećenoj suvremenoj domaćoj književnoj produkciji. Kao pisca Đikića prije svega zanimaju oni „nevidljiviji“ slojevi društva i na prvi pogled teško uočljivi utjecaji koji trasiraju životne puteve pojedinca. O tome, kao i o odnosu između fikcije i stvarnosti, etike i estetike te književnog, novinarskog i scenarističkog posla s autorom knjiga Ukazanje Beara Ivicom Đikićem razgovarat će književna kritičarka i esejistkinja Katarina Luketić.     

(Ana Profeta)

27. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble