Urban Cult
Cool tura
marketing

Muzejski četvrtak uz Julija Njikoša

U sklopu Muzejskog četvrtka obilježava se vrijednost životnog djela Julija Njikoša, muzikologa, kompozitora i najboljeg tamburaškog dirigenta uopće. 
U sklopu Muzejskog četvrtka obilježava se vrijednost životnog djela Julija Njikoša, muzikologa, kompozitora i najboljeg tamburaškog dirigenta uopće. U četvrtak 24. listopada 2019. s početkom u 19:00 sati u Vijećnici Muzeja Slavonije o radu Njikoša govorit će povjesničarka mr. sc. Vera Erl. Prigodno, u Muzeju će biti izloženo nekoliko predmeta koji se čuvaju u muzejskim zbirkama, a ostavština su i svjedočanstvo o glazbenom putu osječkog muzikologa.      

O vrijednosti dugogodišnjeg rada na sakupljanju i proučavaju narodnog blaga Slavonije i Baranje govore i brojna priznanja Osijeka, Đakova, Vinkovaca i Donjeg Miholjca. Od Grada Osijeka Njikoš je primio sva priznanja koje Grad uručuje zaslužnima: 1971. Nagrada Grada Osijeka; 1985 Pečat Grada Osijeka; 1999. Zlatni grb Grada Osijeka za životno djelo i 2003. Nagrada Osječko - baranjske županije za životno djelo ostvareno u području kulture. Njikoš je dobitnik „Porina“ za životno djelo 2009. godine, nagrade Franje Hanamana 2010. za promicanje i razvoj kulture i povijesne baštine Općine Drenovci, te posljednje nagrade 2010. Društva skladatelja imenom Njikoševa uzora Franjo Ksaver Kuhač.


(Jasenka Ricl)
22. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble