Urban Cult
Glazba
marketing

14. DOKUart stiže u Art-kino

14. DOKUart – međunarodni festival dokumentarnog filma Bjelovar predstavlja se u Art-kinu u utorak, 22. listopada u 20 sati s filmovima koje je selektirala scenaristica, redateljica i filmska kritičarka Rada Šešić
U Rijeku DOKUart stiže s četiri kratka nizozemska filma o djeci i mladima u čijem odgoju sustav i društvo zakazuju. Gosti su programa Marijana Kranjec, predsjednica Udruge DOKUart i Denis Hladiš, suosnivač udruge.    

Usamljenost, odbačenost, agresivnost, neprilagođenost dio su odrastanja mnogih dječaka i djevojčica, a dok posljedice takvog ponašanja rado komentiramo, na njihove uzroke okrećemo glavu. Što dječju bezbrižnost pretvara u bremenitu brigu? Četiri kratka dokumentarna filma donose iskustva djece kojima je vlastito djetinjstvo katkad pretežak teret, a prilika da ih čujemo i vidimo jest prilika da postanemo bolji, suosjećajniji, pažljiviji.   

Gostovanje DOKUarta otvara Ples sa stilom, film o tinejdžeru koji se bavi plesom zbog čega je predmetom ismijavanja u svojoj školi. U filmu Lenno & ribica desetogodišnji Lenno bori se sa sklonošću nasilnom ponašanju, a Leteća Annie donosi priču o djevojčici koja ima Touretteov sindrom, no predana je u nastojanju da bude jača od svojih neželjenih tikova. Program zaključuje dokumentarac Slušaj koji donosi presjek dječjih poziva upućenih nizozemskom Dječjem telefonu.   
Ulaz na program DOKUart u Art-kinu slobodan je za sve posjetitelje.   

Više potražiti na https://www.art-kino.org

(Marta Ban)

21. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble