Urban Cult
Cool tura
marketing

Kliker, dječji plesni festival i Life Long Burning Međunarodna koreografska konvencija u Zagrebu

Zagreb je od 23. do 26.10. domaćin Međunarodne plesne konvencije u okviru EU projekta Life Long Burning,  koja se po prvi put održava u Hrvatskoj. Susret plesnih stručnjaka iz više europskih zemalja, paneli kao i stručna predavanja osvijestit će važnost plesa za razvoj djece, kao i potrebu uvođenja plesa kao predmeta u škole, uz suradnju s profesionalnim umjetnicima i kazalištima. 
Program uključuje 5 predstava za djecu, 2 stručna seminara, 2 predavanja na temu suvremenog plesa djece i mladih, 2 okrugla stola i 1 start-up prezentaciju. Cilj konferencije je upoznati profesore, pedagoge i umjetnike s umjetničkim i edukacijskim trendovima na području suvremenog plesa za djecu i mlade. Organizator događanja je Plesni centar Tala kojeg vode Larisa Lipovac Navojec i Tamara Curić. Njihova je želja da ples i pokret postanu dostupni svakom djetetu kao dio odgoja. Dokazano je da ples i pokret potiču zdrav tjelesni razvoj, razvoj inteligencije, kreativnosti i samosvjesnosti, a djeluju i na smanjenje inertnosti i nasilja.

Osim spomenute konvencije održat će se zagrebačka edicija Kliker dječjeg festivala plesa, pokreta i igre. Polaznici zagrebačkih vrtića i škola sudjelovat će u interaktivnim predstavama i radionicama, a dječje plesno kazalište ovaj put dolazi k njima. Tako će djeca u dječjem vrtiću Izvor uživati u predstavi Misli u boji, a školarci OŠ Ivana Gundulića u premijeri predstave Polygon Larise Lipovac Navojec. Ova plesna umjetnica, koreografkinja i plesni pedagog obilježava i 25 godina rada. Osim predstava namijenjenih vrtiću i školi, održat će se i predstave za građanstvo u Zagrebačkom kazalištu lutaka, Kulturnom centru Travno i Plesnom centru Tala. 

Zadnjeg dana Festivala, u subotu 26.10. i  Zrinjevac postaje velika rasplesana pozornica na koju su svi dobrodošli.   

Dječje predstave za građanstvo:  
- Kronografija dualizma (10+), srijeda 23.10. u 19 sati, Zagrebačko kazalište lutaka 
- Sinovi (8+), petak 25.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno  
- Patka, smrt i tulipan (6+), subota 26.10. u 10 sati, Kulturni centar Travno  

Detaljnije o predstavama i stručnom programu pogledajte na https://klikerfestival.com/program-zagreb/


(Mia Bednaž)

20. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble