Urban Cult
Izložbe
marketing

Otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića: Akt(ov)i

Otvorenje izložbe Hrvoja Marka Peruzovića: Akt(ov)i održati će se u utorak 22. listopada 2019. u 19 sati u Muzeju Prigorja Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete.
Hrvoje Marko Peruzović novom izložbom u Muzeju Prigorja predstavlja dio svoje bogate slikarske produkcije posvećene ženskom tijelu. Predstavlja vlastiti slikarski akt posvećen aktu. Povezivanjem temeljnih oblikovnih formi i umijećem vlastite kreativnosti, stvara sadržajno i oblikovno originalna djela (akte), konfrontirajući likovne tehnike sučeljavanjem „racionalne“ linije i „emocionalne“ boje. 

Zadržan na reprezentacijskom prikazu, u mediju nošenom tradicionalnom estetikom prikazivačkog, hrani svoju stvaralačku strast na plodnoj europskoj slikarskoj tradiciji. Izrastajući na njoj, pronalazi osobni izraz kojim, pomičući granice tradicionalnog i „klasičnog“, postajući prepoznatljiv dio suvremenog hrvatskog likovnog identiteta. I kad je eklektično, u znaku postmodernizma ili neosecesionizma, oslonjeno na univerzalno i opće, il' kad u njemu iščitavamo lokalno, mediteransko, ono očituje snagu izvornog crtača i rasnog slikara koji glad za vizualizacijom emocije i umjetničke imaginacije, razumijevajući i usvajajući i umjetničke i prirodne forme, zadovoljava upravo u prikazu  ženskog akta.
/ iz predgovora Sande Stanaćev Bajzek

(Tomislav Mrčić)
20. 10. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble