Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Frozen Beauty - Zamrznuta ljepota

Izložba Frozen Beauty - Zamrznuta ljepota u sklopu kulturnog programa FOUR SEASONS of CZECH CULTURE, istaknutih umjetika Ane Horvat, Alane Kajfež i Petra Hranuellija uskoro će se moći pogledati Arheološkom muzeju u Zagrebu.
Povodom kulturnog programa FOUR SEASONS of CZECH CULTURE tri hrvatska umjetnika povezuju Hrvatsku i Češku te kulturu i umjetnost kroz skulpture u staklu. 
Petar Hranuelli
 hrvatski je kipar koji već duži niz vremena radi skulpture upravo u češkom staklu te želi materijalom i načinom obrade povezati te dvije države. Ana Horvat akademska kiparica kroz svoje radove povezuje pivo i staklo, dva značajne proizvode po kojima je Češka poznata u svijetu. Kod izrade svojih radova koristi materijale i tehnike iz obiju zemalja. Akademska kiparica Alana Kajfež radi skulpture torza u staklu inspirirane upravo izvorima vode iz grada Karlovy Vary (Carlsbad), skulpture ljudskih figura koje se u plitkom reljefu naziru ispod staklenih plašteva. Prozirnost vodenog slapa koji prekriva tijelo dočarava figuru „zamrznutu“ u staklu.

Ana Horvat rođena je 9. lipnja 1989. godine u Zagrebu. Školu primijenjene umjetnosti i dizajna završava 2008. na odsjeku za kiparski dizajn, iste godine upisuje konzervaciju i restauraciju umjetnina, smjer kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2015. godine stječe titulu magistra konzervacije i restauracije umjetnina a godinu nakon upisuje diplomsku godinu kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2017. godine stječe titulu magistra kiparstva. Sudjeluje na kiparskoj koloniji u Posedarju kao autor IX. postaje križnog puta koji je postavljen iznad grada. 2016. godine sudjeluje na projektu Urbani vrtovi, s njima slika u Samoboru, velikoj Gorici i Stenjevcu. Autorica je murala u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu. Od 2004. godine sudjelovala je na preko 20 samostalnih i skupnih izložba u Hrvatskoj i inozemstvu, nekoliko likovnih radionica i kolonija. Osvojila je drugu generacijsku nagradu na natjecanju likovnih škola 2008. godine. 

Alana Kajfež rođena je 21. veljače 1990. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisuje Školu primijenjenih umjetnosti u Zagrebu. Maturira 2008. godine kao kiparski dizajner. Iste godine upisuje Akademiju likovnih umjetnosti (ALU) u Zagrebu, gdje na trećoj godini dolazi u klasu profesora Stjepana Gračana na kiparskom odsjeku. Diplomira 2014. godine u klasi profesora Peruška Bogdanića na kiparskom odsjeku. Izlaže na više samostalnih i skupnih izložbi (Rovinj, Zagreb, Vinkovci, Lovinac) te je autorica javnih spomenika “San koralja” (Vrsar), “Jack White” (Zagreb), “Medvjeđi ples” (Lovinac), “X postaja” (Posedarje). Sudjeluje na više kiparskih i slikarskih radionica (Vrsar, Vinkovci, Našice, Lovinac, Rab, Zadar), te uređenju urbanih vrtova (Zagreb, Samobor, Velika Gorica). Radovi joj se nalaze u privatnim i javnim kolekcijama (Zagreb, Našice, Zadar, Palmižana, Rab, Lovinac, Brčko). Autorica je nagrade “Monok@” za Festival monodrame u Krapinskim Toplicama. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU). Umjetnica se bavi skulpturom u raznim kiparskim tehnologijama i materijalima, posebice staklenom fuzijom.

Petar Hranuelli, rođen u  Supetru (27. prosinca 1975.), a do 1994. godine živi u Postirama na otoku Braču. Izlaže od 1994. godine na 53 samostalnih i 105 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, među koje izdvajamo, otkupna nagrada Venere u medu, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Zagreb (2007.), 1. nagrada žirija za XXVI izložbu malog formata, Šabac (2017.)  1. nagrada za skulpturu, IV Međunarodno bijenale akta Marko Krstov Gregorić, Petrovac, Crna Gora ( 2018.)…  O njegovom umjetničkom radu pisali su istaknuti likovni kritičari: Zvonko Maković, Iva Körbler, Tonko Maroević, Ive Šimat Banov, Draženka Jalšić Ernečić,  Nikola Albaneže, Olivera Vukotić, Stanko Špoljarić, Davorin Vujičić, Romana Tekić, Sonja Petrović Jagić, Vesna Bunčić, ... Djela mu se nalaze u javnim i privatnim zbirkama (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Italija, Austrija, Srbija, Turska, Engleska, Crna Gora, Španjolska, Kalifornija, Čile, Švicarska, ...).

Izložba će se moći pogledati u Arheološkom muzeju u Zagrebu od 12. - 23. studenoga 2019.


(Urban Cult)
21. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble