Urban Cult
Književnost
marketing

Svečano otvaranje MHK: Ribarske priče u spomen na Jakšu Fiamenga uz Zdenku Bilušić i Grozdanu Cvitan


Povodom Mjeseca hrvatske knjige GK Kaštela daruje svim prvašićima i svim članovima GKK besplatnu predstavu "Plesna haljina žutog maslačka". Predstavu će Kazalište Prijatelj odigrati u srijedu 16. 10. u 15.30 sati u Kino dvorani svetog Jurja u Kaštel Sućurcu. 
Kazalište Prijatelj je postavilo sada već klasik hrvatske dječje književnosti „Plesnu haljinu žutog maslačka“ Sunčane Škrinjarić. Prvi put je (kao slikovnica) izdana 1963. godine. Riječ je zapravo o poetskoj bajci u kojoj cvijeće i životinje imaju izrazite antropomorfne crte, plešu, zabavljaju se na ljudski način, ali ih muče i slični problemi, karakteristični za društvene odnose: maslačak se ustručava ići na ples u bijednoj odjeći, a stari, osamljeni i nesretni pauk želi prije smrti napraviti barem jedno istinski plemenito djelo i isplesti novu odjeću siromašnom i neuglednom maslačku. 
Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće. I jedno i drugo je prolazno. A dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati.
Ulaz je slobodan.


Književna tribina s Krešimirom Mišakom: Transhumanizam, budućnost i čovjek

Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom: Transhumanizam, budućnost i čovjek, naslov je još jedne iznimno zanimljive i intrigantne tribine u sklopu koje će Krešo po peti put u Kaštelima govoriti o najaktualnijim temama koje opterećuju današnjeg čovjeka i njegovu svakodnevicu. 
Peta po redu književna tribina „Na rubu znanosti s Krešimirom Mišakom“ u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održat će se u petak 18. 10. 2019. g. u 19.30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. 

Krešimir Mišak − novinar, književnik i rock glazbenik, najpoznatiji je široj javnosti kao urednik i voditelj kultne HRT-ove emisije “Na rubu znanosti”, a pored toga je i nagrađivani pisac znanstvene fantastike te autor brojnih knjiga koje se stalno nalaze pri vrhu top ljestvica, a čija tematika zadire u područje teorija zavjera, misterioznosti, znanstveno (ne)objašnjivih pojava i slično.

Krešimir Mišak ponovno gostuje u Kaštelima – jer ste Vi to tražili!

Ulaz je slobodan.

(Urban Cult)
15. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble