Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Umjetničko-znanstveni skup: Land Art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen

Umjetničko-znanstveni skup''Land Art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen'' Održati će se u MSU, Dvorana Školica, u četvrtak, 10.10.2019. u 10 sati. Ulaz slobodan.      
Umjetničko-znanstveni skup Land Art, Earth Art, Earthworks: z/Zemlja i antropocen objedinjuje umjetnike/ice i teoretičare/teoretičarke u višednevnom događanju na nekoliko lokacija in situ u suradnji s Gradom Ozljom i općinom Jakovlje te u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Instituta za etnologiju i folkloristiku i Muzeja suvremene umjetnosti. Što je land art i što predstavlja u svijetu i kod nas danas te mnoge druge zelene teme vezane uz biocentričnost, ekologiju, zelenu praksu, uključujući i kritičku dimenziju naspram globalizacije i sustavnog razaranja okoliša, razmatrat će se na ovome skupu i na budućim događanjima koja ovaj skup tek najavljuje.    

Grad Ozalj bio je domaćin početka skupa.Na dvjema lokacijama – Obrežu Vivodinskom i Loviću Prekriškom 5. i 6. listopada 2019. Ida Blažičko, Zvjezdana Jembrih, Alen Novoselec, Mirjana Vodopija, kao i studenti i studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu – Sara Grubić, Lucija Jelić, Petar Koši i Ana Maria Maravić izvodili su land art radove. Kod kapele Sv. Križa na Loviću Prekriškom 6. listopada 2019. u popodnevnim satima Lidija Bajuk i Stanko Kovačić priredili su glazbenu land art izvedbu. Uključivanjem dviju zapuštenih starih škola, nekoliko kapela, rijeke Kupe, stabala, livada, neba, zemlje, životinja i ljudi dobre volje – nastojali su upozoriti na temeljne vrijednosti opstanka svih živih bića na ovoj Zemlji (ili kako ekologisti ističu – Zemljana jer navedena odrednica nema rasističko, specističko ni seksističko značenje).   

Nakon Ozalja, 10. listopada 2019. u Muzeju suvremene umjetnosti održat će se umjetničko-znanstveni skup (organizacijski odbor: Ida Blažičko, Nataša Ivančević, Zvjezdana Jembrih, Suzana Marjanić, Alen Novoselec) na kojem će sudionici/ice iz vlastite interpretativne vizure (vizualne umjetnosti, povijest umjetnosti, krajobrazna arhitektura, kulturna antropologija, glazbena umjetnost itd.) razmatrati suodnos z/Zemlje, antropocena i umjetničkih praksi. Početak skupa je u 10 sati, a ulaz je slobodan.   

Dvorac i Park skulptura Jakovlje bit će mjesta izvođenja land arta 12. i 13. listopada 2019. s partnerskom institucijom Kineskom akademijom umjetnosti (CAA) u Hangzhou. Voditeljica umjetničke radionice Biomimetika: priroda, prostor, umjetnost je doc. dr. art. Ida Blažičko u kojoj sudjeluju i profesori Yang Qirui, Zhang Haoguang i Zhang Run te osmero MA studenata koji će site-specific umjetničkim intervencijama oplemeniti Park skulptura Jakovlje.   

Šezdeset i četiri skulpture Parka skulptura Jakovlje bit će domaćini i statisti lendartističkih intervencija i uprizorenja koje će izvoditi odabrani autori i studenti. Samotan prostor iza dvorca prigrlit će sve one autore koje njegova šarmantna jesenja pozornica može privući na lendartistički dijalog. Na minimalnoj vertikalnoj sceni zlatnih ljestvi uglavljenih između neba i zemlje umjetnici (glumci, glazbenici, plesači...) povezivat će land art s drugim izvedbenim umjetnostima.    

(Urban Cult)
8. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble