Urban Cult
Kazalište
marketing

Okrugli stol "W. Allen - proces scenske adaptacije"

Kazalište Knap otvara svoju sezonu premijerom predstave “Nuspojave” prema Woodyju Allenu, u režiji Marija Kovača i izvedbi Ivana Đuričića, Jelene Perčin, Filipa Riđičkog i Iskre Jirsak. 
Ove godine Kazalište Knap svoju sezonu otvara premijernim naslovom “Nuspojave” prema Woodyju Allenu u režiji Marija Kovača. Budući da se radi o prvoj kazališnoj adaptaciji teksta Woodyja Allena u Hrvatskoj, ususret premijeri, u ponedjeljak, 7. listopada u 19.30h, održat će se okrugli stol “W. Allen: proces scenske adaptacije” u prostoru kafića Mala Opera (Backstage, Dalmatinska 5). 

Osim o procesu scenske adaptacije, cilj nam je započeti dijalog i o tranziciji tendencija filmskog i proznog pisma Woodyja Allena na kazališnu scenu. Kako je moguće povući paralele između filmskih postupaka i naracije Woodyja Allena s kazališnim tekstom? Kojim se instrumentima mogu uprizoriti postmodernistička, prepoznatljiva i formalna obilježja Allenovog stila? Odgovore na ova pitanja zajednički će tražiti publika i Mario Kovač, režiser, Ivan Đuričić, glumac te dramaturg Milan Fošer.     

(Lucija Duda)

4. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble