Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija monografije Denis Kraškovič: Sve je moguće

Promocija monografije Denisa Kraškoviča pod nazivom Sve je moguće, održati će se u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi - ISO, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Trg Republike Hrvatske 11, Zagreb u četvrtak, 3.10.2019. u 18:00 sati.
Knjigu će predstaviti: Jerica Ziherl, Enes Quien, Igor Kuduz, Dragi Savićević, Bernarda Cesar, Filip Pintarić i Denis Kraškovič   

Događaj će uveličati svojim nastupom na violini maestro Orest Shourgot   
Autorica teksta: Jerica Ziherl 
Urednik i oblikovatelj: Igor Kuduz - D72 
Nakladnik: Skaner studio, Zagreb 
Prijevod na engleski: Ana Janković    

Uz promociju monografije u ISO će se otvoriti popratna izložba koja će ostati otvorena i idući dan 4. 10. kada će Krašković razgovarati sa učenicima ŠPUD-a o svom radu.   Denis Krašković rođen je 1972. godine u Zagrebu. U rodnom je gradu maturirao na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna gdje je i predavao na Kiparskom odjelu od 1996. do 2007. godine. 1994. diplomirao je na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2007. do 2017. godine bio je profesor na Likovnom odsjeku Umjetničke akademije Osijek gdje je predavao kolegije Kiparstvo i Umjetnost u javnom prostoru. 2010. Magistrirao je na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani. 2015. i 2016. godine bio je gost profesor na Kiparskom odsjeku Akademije za Glazbu i vizualne umjetnosti u Pečuhu (Mađarska). 

Dobitnik je više nagrada, između ostalih i Grand prix Salona mladih u Zagrebu 2000. godine. 2012. godine osvojio je drugu nagradu na natjecanju The Residents u Olomoucu u Republici Češkoj. 2015. godine osvojio je Grand prix na Zagorskom likovnom salonu. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Autor je više javnih skulptura od kojih su najpoznatije “Kit” na zagrebačkom jezeru Jarun, “Morž“ i “Janje“ ispred Arene u Zagrebu, te dvije monumentalne skulpture „Neandertalac“ u Krapini. Živi i radi kao slobodni umjetnik u Zagrebu. 

(Bernarda Cesar)
2. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble