Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Mirka Ilića ''Pobunjenik s razlogom/Recentne ilustracije i plakati''

Izložba će predstaviti izbor plakata i ilustracija Mirka Ilića koji su nastali u recentnom periodu od angažmana za New York Times, The Village Voice, Der Spiegel te rada u sklopu vlastitog studija Mirko Ilić Corp. kojeg je pokrenuo 1995. godine i koji djeluje sve do danas.
Na ovoj izložbi fokusirali smo se izborom na Ilićeve vizualne reakcije i dizajnerska rješenja aktualnih tema koje su, u kontekstu današnjeg i trenutnog vremena, još uvijek predmet važnih društvenih i političkih pitanja i refleksija, a evidentna su upravo kroz medij Ilićeve ilustracije i plakata.

Nakon otvorenja izložbe, Mirko Ilić će s početkom u 20,00 sati održati predavanje pod nazivom ''Simboli mržnje''. Predavanje „Simboli mržnje“ tematizira lokalni odnosno regionalni problem prešućivanja ili nemara javnosti na opažanje simbola te grafičkog govora mržnje neonacističkih grupacija (skinheadsa, neonacističkih i ekstremnih navijačkih skupina...) koje u posljednje vrijeme jačaju, postaju sve veće i sve nasilnije. Prikazivanjem slajdova navijača, njihovih tetovaža, koreografija, web stranica i transparenata, ukazat će se na značenje predočenih simbola, koje često vidimo, a čijeg podrijetla i značenja nismo svjesni.

Kustosica izložbe: Alma TrauberStručni suradnici: Mirko Ilić, Dejan KršićDizajn izložbe: Sven Sorić


Otvorenje izložbe: petak, 4. 10. 2019., 19,00 sati

(Alma Trauber)
1. 10. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble