Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Panel na temu aktivacije neiskorištenih gradskih prostora

U suradnji s Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane građane na javni panel na temu modela i smjernica za dodatnu aktivaciju postojećih neiskorištenih gradskih prostora namjenski za kulturni sektor. Panel se održava 30. rujna 2019. od 15 do 18 sati u ZgForumu na adresi Gajeva ulica 27, Zagreb. Moderirana diskusija namijenjena je zainteresiranoj publici, dionicima u kulturnom sektoru te predstavnicima državnih i gradskih institucija.
Cilj panela je detektirati elemente postojećih načina, procedura i mehanizama za rješavanje potreba za prostorom, a koji se mogu unaprijediti kako bi adekvatnije odgovarali na stvarne potrebe u kulturnom sektoru. Ovim putem Vas pozivamo da svojim prisustvom i aktivnim  sudjelovanjem doprinesete što kvalitetnijoj i konstruktivnoj raspravi. 
 
Dosad su u sklopu projekta Centar oblikovanja svakodnevice Antonija Komazlić i Antun Sevšek mapirali dostupne prostore u vlasništvu Grada Zagreba kako bi se u njima organizirale kulturne aktivnosti koje bi poslužile kao primjer kratkoročnog iskorištavanja gradske infrastrukture. Osim mapiranja, u planu je i izrada prijedloga izmjena i dopuna pravilnika o ustupanju gradskih prostora na korištenje s ciljem namjenskog dinamičnog aktiviranja gradskih prostora za kulturne i kreativne industrije.
 
Uz predstavljanje projekta Centar oblikovanja svakodnevice, panel će adresirati pitanje potreba temeljem iskustava aktera u kulturnom sektoru te pitanje trenutnih mehanizama ustupanja gradskih prostora na korištenje i možebitnih unapređenja tih mehanizama.
 
Ulaz je slobodan!
 
Moderator: Antun Sevšek (arhitekt i istraživač, te programski koordinator u Savezu udruga Operacija grad koji se bavi praćenjem i analizom prostorno-planskih dokumenata na gradskoj i nacionalnoj razini, politikama upravljanja gradom i razvojem inovativnih institucionalnih modela)
 
Sudionici:
 
Uz predstavnike projektnih partnera - Hrvatskog dizajnerskog društva, Muzeja za umjetnost i obrt, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacača Sjenki i Grada Zagreba, očekujemo sudjelovanje predstavnika/predstavnica nadležnih državnih institucija i jedinice lokalne samouprave:
 
Krešimir Partl (Ministarstvo kulture RH, državni tajnik), Jelena Šakirovska (Ministarstvo državne imovine RH, voditeljica Službe za poslovne prostore), Eva Brunović (Gradski ured za kulturu, viša stručna savjetnica za audiovizualne umjetnosti i kulturnu baštinu). Na panel su pozvani predstavnici Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba
 
Na panelu će sudjelovati i predstavnici dobrih praksi: Ira Payer (Design District Zagreb), Karla Paliska i Petra Milički (festivali Dan D i Plan D), Ivana Borovnjak (OAZA - Projekt Ilica, Made in Ilica), Matea Munitić Mihovilović (Pogon), Karla Pudar (Domino project - SuKultura) i drugi, te odvjetnica Sanja Artuković.
 
Termin
Ponedjeljak 30. rujna 2019. od 15 do 18 sati.
 
Lokacija
ZgForum
Gajeva ulica 27, Zagreb

(Urban Cult)
27. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble