Urban Cult
Izložbe
marketing

Zapisi o krajobrazu Nevena Otavijevića

Zadarski slikar, Neven Otavijević suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, samozatajan i nadahnuti autor, u čijem se opusu posebice ističu krajobrazi i aktovi.
U posljednje vrijeme Otavijević se koncentrirao na krajobraze, segmente ambijenta u kojem živi i čiji ga elementi motiviraju na slikanje.   

Dijelovi obale, more, drveće, kuće, sve skladno uklopljeno u jedinstveni pejzaž, smješteno u smiraj dana, u tišini, u miru.   Kolor je vrlo odmjeren, nenametljiv, ugodan oku promatrača.   

Na trenutak bi mogli pomisliti, gle, idilični krajobrazi.   

Međutim, ovo je tek trenutak zatišja, emocije su utihnule, umorne od dnevne topline i čeka se večer, hladniji zrak, kada se bolje može razmišljati i reći ono što se mora.   

Da, Otavijević je sjajno naslikao segment pozornice svijeta, dio  iznimnih ljepota prostora u kojem obitava, čarobni mir krajobraza u kojem će se tek dogoditi drama, žalost, suze od sreće ponekad, pogled uperen u nebo , otvaranje dileme.   

Otavijević bilježi sjećanje na svijet koji ga okružuje, prenosi doživljaje o promatranom prostoru, ponegdje ga korigira, ponegdje  promijeni, stavljajući u prvi plan simbolično drvo, kut kuće, more uz samu obalu...   

Otavijevićevo slikarstvo čine trenutci zabilježeni vješto i s mnogo pažnje na srednjim ili manjim formatima, uz blagi kolor.   Otavijević ne gomila slike u svom atelijeru, kod njega, svaka slika nastaje kao unutarnja potreba, kao rezultat izazova suptilnog motiva, koji ima svoju priču.                                                    

(Miroslav Pelikan)
17. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble