Urban Cult
Film
marketing

Rujan u Art-kinu u znaku Diane Budisavljević i Quentina Tarantina

Nova filmska sezona u Art-kinu otvara se premijerom Dnevnika Diane Budisavljević, a bogat filmski program donosi najnovije – Bilo jednom u… Hollywoodu – i najbolje – Pakleni šund – od Quentina Tarantina. Francuski filmovi i ovog rujna pozivaju na Rendez—vous au cinéma, Motovun gostuje u Rijeci, a početak jeseni već tradicionalno donosi i Manhattan Short Film Festival. 
Novu filmsku sezonu Art-kino otvara svečanom premijerom igrano-dokumentarnog filma Dane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević, ovogodišnjim laureatom Pulskog filmskog festivala. Film prati Dianu Budisavljević (Alma Prica), zagrebačku humanitarku i socijalnu aktivistkinju koja je tijekom Drugog svjetskog rata organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja više od 10 000 pravoslavne djece iz ustaških logora. 

Riječkoj premijeri Dnevnika Diane Budisavljević, zakazanoj za 13. rujna u 20 sati, prisustvovat će i redateljica te glumci Alma Prica, Vilim Matula, Urša Raukar i svjedok Živko Zelenbrz, a idućeg dana, 14. rujna u 12 sati održava se program Kava s autoricom: Dana Budisavljević koji će moderirati Nebojša Zelič. Dnevnik Diane Budisavljević ostaje na programu Art-kina do kraja rujna, a film se prikazuje u sklopu programskog pravca Doba moći, dijela programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.    

U Art-kino stiže i peto izdanje programa Rendez-vous au cinéma koji od 16. do 21. rujna donosi izbor od šest francuskih naslova među kojima se nalaze dva filmska klasika Louisa Mallea – kriminalistički film s početka Novog vala s legendarnom glazbom Milesa Daviesa Lift za gubilište i komedija sa šašavim pariškim štihom Zazie u metrou, dva suvremena naslova koji se dotiču našeg mediteranskog miljea – Magistralu Kennedy i Otisnuti se, animirani film bez dijaloga Crvena kornjača, pobjednik Animafesta koji je nominiran i za Oscara, te dokumentarni film Makala o životu jednog farmera u Kongu, nagrađen na Canneskom filmskom festivalu. Program Rendez-vous au cinéma organizira Hrvatski audiovizualni centar u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj i Kino mrežom.   

U rujnu kreće i prvo ovosezonsko izdanje Kultnog kina koje 20. rujna donosi jedan od najvećih filmskih hitova Quentina Tarantina, crnohumornu gangstersku komediju Pakleni šund. Već legendarne uloge Johna Travolte, Samuela L. Jacksona, Ume Thurman, Brucea Willisa i drugih ušle su u antologiju suvremenog filma koji je u konačnici nagrađen Zlatnom palmom u Cannesu, uz sedam nominacija za Oscara od kojih je osvojio zlatnog kipića za najbolji scenarij. Opisan kao „relaksirajući film duhovite lakoće“ i 25 godina nakon izlaska Pakleni šund širi bazu obožavatelja, čuvajući svoju titulu jednog od najomiljenijih filmova nezavisne američke produkcije.    

Jedan vikend, 21. i 22. rujna, rezerviran je za pobjednike Motovunskog filmskog festivala – dobitnika glavne nagrade, islandsku krimi dramu Bijeli, bijeli dan o šefu policije koji istražuje smrt tragično preminule supruge te dobitnika nagrade publike u Motovunu, slovenski debitantski hit Urše Menart Nikad više luzerica, priču o svakodnevnim beznađima generacije milenijalaca.   

Globalni svjetski filmski festival Manhattan Short Film Festival i ove jeseni stiže u Art-kino s izborom od 10 kratkometražnih filmova među kojima publika diljem svijeta, uključujući riječku, glasovanjem bira pobjednika. Ovogodišnje izdanje MSFF-a u Art-kinu na rasporedu je 28. i 29. rujna.   U redovnoj distribuciji Art-kina nalaze se posljednji film Quentina Tarantina, Bilo jednom u… Hollywoodu s Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie u glavnim ulogama, dokumentarac Putinovi svjedoci o usponu ruskog predsjednika Vladimira Putina i ogromnoj političkoj mašineriji koja ga je dovela na vlast.  

Obiteljski program donosi nastavak animirane kino-uspješnice Janko Strižić koja je osvojila i nominaciju za Oscara – Janko Strižić Film: Farmageddon. Nove avanture simpatične i odvažne ovce prikazuju se u sinkroniziranoj verziji od 27. rujna, a prethodi im još nekoliko termina novog, igrano-animiranog izdanja kultnog Disneyjevog crtića – Kralja lavova.   

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr   

Više potražiti na https://www.art-kino.org   

(Marta Ban)
13. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble