Urban Cult
Film
marketing

Filmovi, kvizovi, ples i nagrade u #EUandMe zoni ovoga petka na Zrinjevcu

Za sve građane, osobito one u dobi od 18 do 35 godina, Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu organizira u petak, 13. rujna na Zrinjevcu posebno događanje posvećeno onima koji se vole zabaviti uz filmove, kvizove i ples, a pritom informirati o pravima i mogućnostima koje im EU pruža kao svojim građanima, te načinima na koje im može pomoći u ostvarenju njihovih interesa i ambicija.
Tijekom deset dana, u sklopu održavanja Food Film Festivala, prikazuje se 12 kratkih filmova renomiranih europskih redatelja, uključujući Dalibora Matanića, kao i mladih perspektivnih filmaša, među kojima su neki od filmova dobitnici i međunarodnih nagrada. 

Svake večeri sve do 15. rujna prije i nakon glavne projekcije večernjeg filma na repertoaru su kratki filmovi koji će gledatelje zaintrigirati, zabaviti, nasmijati, a možda i dirnuti. Ovoga petka od 16 sati bit će postavljena i posebna #EUandME zona u kojoj posjetitelji mogu sudjelovati u zanimljivim aktivnostima ili se opustiti u ležaljkama i dobroj glazbi dok uživaju u slasnim zalogajima s obližnjih gastronomskih kućica. Središnje događanje službeno će započeti u 18.30 sati uz glas Ive Šulentić i trajati do otprilike 21 sat kada će uz dugometražni film biti prikazana i četiri kratka filma redatelja iz Francuske, Belgije, Grčke i Mađarske. 

Osim uživanja u filmovima posjetitelji će moći sudjelovati u nekoliko aktivnosti i naučiti ponešto o svojim mogućnostima kao građana EU-a kojih možda nisu svjesni. Moći će ispuniti kviz od pet kratkih pitanja o poznavanju svojih prava i prilika koje im se svakodnevno nude u EU-u te dobiti nagradu bez obzira na točnost svojih odgovora. Oni koji se vole izraziti pokretom ili samo zabavljati uz dobro društvo, moći će sami ili u paru zaplesati na posebnoj plesnoj podlozi i proslaviti svoju jedinstvenost i različitost, dok će im u plesnim koracima u pomoć priskočiti i profesionalna plesačica. 

Odvažne naravno čeka nagrada. Sve informacije o svojim pravima i mogućnostima te načinima ostvarenja vlastitih interesa i ambicija u EU-u, posjetitelji će moći pronaći na info pultu ili na službenoj stranici #EUandME www.europa.eu/euandme, na kojoj se mogu pogledati i kratki filmovi. 

(Lea Pavelić)
12. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble