Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera predstave Žrtve za život

Deset godina nakon prvih, gotovo kultnih Žrtava (Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve, Teatar &TD/Spielart Munchen, 2009.), originalni postav Žrtvi zemljopisa vraća se premijerno 15. rujna 2019. na pozornicu Gorgone (MSU) u novom nastavku Victims4Life - Žrtve za život, iz kreativne radionice Kurspahić&Žulj tandema. 
Iskusniji su i stariji. Jedni su okusili europski svijet suvremenog teatra i progresivan riječki režim Frljića, dok su se drugi odali oglašavanju, sapunicama i ukazivanju na eventima. Samo jedna stvar ostala je ista: Žrtve su i dalje gladne pripadanja. I dopadanja. Samo, ovog puta, ne nekoj dalekoj Europi i njezinom dekadentnom ukusu. Ovog puta, moraju se svidjeti domovini i spremni su na svašta da to i dokažu.

Obraćajući se publici kao potencijalnim mecenama predstave i fiktivnim ravnateljima/-icama kazališta, Miran, Sven i Dean provode publiku kroz proces predstavljanja komada koji bi - uz blagoslov prisutnih - mogli postaviti. Pritom se sami stmoglavljuju niz tobogan vlastitih predrasuda, preispitujući pritom novu kulturnu paradigmu i duh vremena. Autoironično, Victims4Life - Žrtve za život zabavit će gledatelja, ali ga i natjerati da se zapita o vlastitoj poziciji u društvu i svojim mehanizmima povlačenja.

15.9. i 16.9. u 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17).


Režija: Miran Kurspahić
Dramaturgija: Rona Žulj
Igraju: Dean Krivačić Cigo, Sven Jakir, Miran Kurspahić

Koreografija: Petra Valentić
Fotomontaže: Vanja Vascarac
Dizajn: Barbara Bjeliš
Produkcija: Rebel Theatre
Koprodukcija: Festival Ganz nove Perforacije (Domino)

(Urban Cult)
9. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble