Urban Cult
Kazalište
marketing

Nova sezona kazališne čarolije u Teatru Tirena

Počinje nova školska godina a s njom i upisi u dramski studio Teatra Tirena! 
Teatar Tirena je sa svoje 24 dramske grupe na 8 različitih lokacija jedan od najvećih dramskih studija u Hrvatskoj! Već 22 godine u Tireni djeca odrastaju uz dramski odgoj i upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Dramski odgoj izuzetno je koristan za razvoj osobnosti, izražajnosti i samopouzdanja. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta.   

Dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade, redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ-evom festivalu profesionalno vođenih grupa za djecu i mlade. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, i Danskoj. S predstavom “Je li slučaj slučajan?” Tirenini srednjoškolci ove godine sudjeluju na 7. Juventafestu, Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva u Sarajevu.   

U Tirenin dramski studio prošle su sezone stigle dvije nagrade. Osnivačica Teatra Tirena Ines Škuflić-Horvat dobila je nagradu za trajan doprinos razvoju dramskoga i kazališnoga odgoja i pedagogije u Hrvatskoj koju dodjeljuje HCDO, Hrvatski centar za dramski odgoj, a dramska pedagoginja Maja Sviben je na 21. Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog Centra Assitej dobila nagradu za dramsko pedagoški rad "Zvjezdana Ladika" na temelju predstave "Nevidljivi gradovi”

Dramski studio Tirena mjesto je umjetničko-pedagoške prakse Poslijediplomskog specijalističkog studija dramske pedagogije.   

U neku od Tireninih dramskih grupa (od predškolske do studentske) možete se upisati od 9. do 14. rujna u Kačićevoj 6a od ponedjeljka do petka od 11:00 do 13:00 i od 17:00 do 19:00 te u subotu od 11:00 do 13:00. Dramske grupe djeluju: centar (Teatar Tirena, Kačićeva 6a, Teatar Rugantino, Tomašićeva 4), Špansko (OŠ Tituša Brezovačkog), Zapruđe (OŠ Mladost), Stenjevec (OŠ Stenjevec), Jarun (OŠ Bartola Kašića), Gajnice (OŠ Dragutina Domjanića) i Savica (OŠ Jure Kaštelana).     

Detaljne informacije o dramskom studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa možete naći na Tireninoj web stranici www.tirena.hr

Nina Horvat

7. 9. 2019.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble