Urban Cult
Izložbe
marketing

Posljednji tjedan izložbe velikog ruskog avangardnog umjetnika

Izložba Aleksandra Rodčenka, jednog od najznačajnijih predstavnika ruske avangarde, „Aleksandar Rodčenko: Revolucija u fotografiji“, koja po prvi put hrvatskoj publici predstavlja fotografski opus ovog istaknutog umjetnika, može se razgledati u Muzeju za umjetnost i obrt još samo tjedan dana. Izložba se zatvara u nedjelju 8. rujna. 
U posljednjem tjednu izložbe održat će se završni ciklus tematskih predavanja te stručna vodstva po izložbi. Prvo predavanje na temu „Dizajniranje socijalističkog čovjeka“ održat će Koraljka Vlajo, viša kustosica i voditeljica Zbirke grafičkog dizajna i Zbirke produkt dizajna MUO, u utorak 3. rujna u 19 sati. Na predavanju će biti riječi o načinu na koji se kroz medij grafičkog dizajna gradila - i mijenjala - slika idealnog socijalističkog građana (i nešto rjeđe, građanke) u SFRJ. 

Dr. sc. Krunoslav Lučić, profesor s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak 5. rujna u 19 sati održat će predavanje na temu „Filmska teorija sovjetske montažne škole i konstruktivizam“ koje će se baviti filmskom teorijom reprezentativnih autora sovjetske montažne škole u kontekstu avangardističkih tendencija u svjetskoj filmskoj umjetnosti. 

Bit će riječi o odnosu formalističkih i konstruktivističkih pristupa filmu 1920-ih prema dotadašnjem razumijevanju prirode filmskoga medija. Ulaz na oba predavanja je slobodan za javnost. Stručna vodstva za građanstvo održat će se u četvrtak u 17 sati i u subotu u 11 sati.

(Urban Cult)
3. 9. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble