Urban Cult
Film
marketing

Filmska snoviđenja Davida Lyncha u kinu Tuškanac

Prva hrvatska retrospektiva čuvenog američkog redatelja Davida Lyncha, pod nazivom Portreti: Filmska snoviđenja Davida Lyncha održati će se u kinu Tuškanac od ponedjeljka, 02. rujna do nedjelje, 08. rujna, i u sklopu koje će biti prikazano 9 od ukupno 10 redateljevih dugometražnih ostvarenja.  
Program započinje u ponedjeljak, 02. rujna u 19 sati projekcijom redateljeva remek-djela Mulholland Drive (2001), ostvarenja koje je po sudu mnogih jedan od najboljih filmova 21. stoljeća, a uoči projekcije uvodnu riječ o autorovu stvaralaštvu održat će filmologinja Karla Lončar.

David Lynch je redatelj kojega se s pravom smatra jednim od najvećih živućih nastavljača tradicije nadrealizma i ekspresionizma u suvremenome filmu, autorom u čijim se djelima bogate asocijativnosti redovito pomiču granice između fantazije i zbilje, banalnog i začudnog, uznemirujućeg i ugodnog, grotesknog i idiličnog.

Podjednako umješan u oblikovanju klasičnijih fabularnih filmova, kao i modernističkih remek-djela ispripovijedanih logikom sna, Lynch od svakog svog filma čini nezaboravno osjetilno iskustvo, koje svakim ponovnim gledanjem otvara nove interpretativne mogućnosti. 


(Marko Rojnić)

30. 8. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble