Urban Cult
Kazalište
marketing

Otvoren četvrti Olipski ljetni festival!

Proteklog je vikenda službeno  započeo  4. Olipski  ljetni festival  koji će svojim prestižnim kulturno-zabavnim programom u narednih mjesec dana  dati svoj obol otoku  Olibu.
U prvoj festivalskoj večeri  gostovalo je Gradsko kazalište Komedija iz Zagreba. Fatalna plavuša (Mila Elegović) i dva zgodna muškarca (Igor Mešin i Zlatko Ožbolt) izveli su hit komediju talijanskog dramatičara Alda Nicolaja 'Nije bila Peta, bila je Deveta' (naslov se odnosi na Beethovenove simfonije) u režiji Damira Mađarića. Autor glazbe je Dinko Apelt. Nakon predstave uslijedio je cjelovečernji koncert u izvedbi Faroskih kantadura s prikazom samo dijela bogate pučke glazbene tradicije otoka Hvara. 

Program je moderirao Ljubo Zečević, ravnatelj i producent Festivala. Olipski ljetni festival odvija  se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družine Bastien, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela  za društvene djelatnosti Zadarske županije, Grada Zagreba te brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. 

Festival je posvećen  dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Producent i redatelj Festivala je Ljubo Zečević, umjetnička voditeljica Edita Lipovšek, a tehnički voditelj  Euzebij Šimunić. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma Organizam

Festivalski sadržaji, od kojih se neki izvode i na otocima Istu i Silbi, odvijat će se sve do 10. kolovoza, a raznovrsni program - atraktivne kazališne predstave, koncerti klasične i zabavne glazbe, filmska projekcija, memorijalni turniri i ostali festivalski sadržaji oduševit će i ove godine sve posjetitlje i goste Oliba. Sljedeće festivalsko događanje je u  petak, 26. srpnja, a na repertoaru od 21 h je Teatar Rugantino s izvrsnom predstavom Aleksandara Galina  ‘Sirena i Viktorija’ u režiji Filipa Grinvalda.  

Asistentica redatelja je Ana Vidović, a uloge igraju Gordana Gadžić, Dubravka Ostojić i Mladen Vasary

Ulaz na sva  festivalska događanja je slobodan.    

Više informacija: https://web.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival   

(Ivanka Bičak)
25. 7. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble