Urban Cult
Film
marketing

Zadnji tjedan u Art-kinu prije ljetne stanke!

Zadnji filmski tjedan ove sezone Art-kina donosi šarmantnu glazbenu komediju Yesterday, dokumentarni spektakl godine Free solo, posljednju Distopijsku srijedu sa Specijalnim izvještajem Stevena Spielberga, dokumentarac Električni orgazam za ljude budućnosti i ljetni horor hit Festival straha. 
Nakon uzbudljive filmske sezone 2018/2019, Art-kino tijekom kolovoza zatvara svoja vrata, no predahu i pripremama za novi rujanski početak prethodi još jedan sjajan filmski tjedan pod zvjezdanim nebom Ljetnog Art-kina

U ponedjeljak, 22. srpnja na programu je zarazno zabavna i šarmantna komedija s provjerenom glazbenom recepturom: novi uradak Dannyja Boylea Yesterday donosi priču o ne odveć uspješnom muzičaru koji se jednog jutra probudi sa saznanjem da je jedini na svijetu koji se sjeća legendarnih Beatlesa. Novi film redatelja zaslužnog za uspješnice Trainspotting, Žal i Milijunaš s ulice na programu je još i u četvrtak, 25. srpnja.   

Zbog velikog interesa javnosti, na veliko platno, ovog puta Ljetnog Art-kina, vraća se dokumentarni spektakl godine, Oscarom nagrađeni Free solo, na programu u utorak 23. srpnja. Film prati iznimno rizičan poduhvat poznatog alpinista Alexa Honnolda koji pokušava napraviti nešto što nije napravio ni jedan penjač: penjati se free solo, odnosno bez užadi i ostale sigurnosne opreme na 918 metara visoku liticu El Capitan u kalifornijskom Nacionalnom parku Yosemite.   

Posljednja od Distopijskih srijeda u srpnju donosi SF hit Stevena Spielberga Specijalni izvještaj s Tomom Cruieseom u glavnoj ulozi. Hvaljen od publike i kritike, ovaj napeti SF triler snimljen je prema kratkoj priči proslavljenog Philipa K. Dicka, a prati PreCrime organizaciju koja se bavi rješavanjem, ili bolje rečeno sprječavanjem, ubojstava koja će se tek dogoditi. Sustav funkcionira izvrsno sve dok vođu posebne policijske ekipe, Johna Andertona (Cruise), ne optuže za ubojstvo čovjeka kojeg još ne poznaje.   

Četvrtak, 25. srpnja, rezerviran je za dokumentarac Električni orgazam za ljude budućnosti koji donosi portret jednog od najpopularnijih i najdugovječnijih rock bendova na prostorima bivše Jugoslavije, otkrivajući pritom zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 39 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sjećanja samih članova benda.    

Art-kino zaključuje sezonu u subotu, 27. srpnja, ljetnim horor hitom Festival straha o naoko idiličnom ljetnom festivalu u Švedskoj koji će se za mladi američki par pretvoriti u halucinatornu noćnu moru, u režiji Arija Astera, znanog po prošlogodišnjoj horor uspješnici Naslijeđeno zlo (Hereditary).   

Projekcije u Ljetnom Art-kinu održavaju se s početkom u 21 sat i 30 minuta u dvorištu Kapucinskog samostana u koje se ulazi kroz kino, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Art-kina. Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 21:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr   

Više potražiti na https://www.art-kino.org

(Marta Ban)
23. 7. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble