Urban Cult
Glazba
marketing

63. Ljetne priredbe: Miroslav Tadić, gitara & Yvette Holzwarth, violina

Nakon predstavljanja mističnog simbolista Skrjabina, u glazbenom programu 63. Ljetnih priredbi, 18. srpnja 2019. godine, u idiličnom ambijentu Frankopanskog kaštela (Trg Kamplin), s početkom u 21.30 sati, na redu je glazbena senzacija, zajednički koncert svjetski poznatog gitarista Miroslava Tadića te vrsne američke violinistice i vokalistice Yvette Holzwarth.
Miroslav Tadić i Yvette Cornelia Holzwarth ovom će jedinstvenom prigodom krčkoj publici predstaviti  program uspavanki za djecu i odrasle s Tadićevog najrecentnijeg albuma Spavati, možda sanjati, objavljenog 2017. godine, kao i obrade, skladbe te improvizacije bazirane na bogatoj riznici balkanskog folklora. Hrvatska i Makedonija, Brazil i Andaluzija samo su neke od postaja na ovom šarenom putovanju, uz poseban osvrt na glazbenu ostavštinu skladateljskog velikana Arsena Dedića. 

Miroslav Tadić već je dobro poznat hrvatskoj publici po suradnjama s Vlatkom Stefanovskim, Radom Šerbedžijom, Matijom Dedićem, Božom Vrećom i mnogim drugim, u regiji, značajnim umjetnicima. Ovog puta društvo mu pravi sjajna američka violinistica Yvette Holzwarth s kojom surađuje već nekoliko godina. Ta mlada glazbenica, koja vješto spaja utjecaje klasike, jazz-a i folka, hrvatskoj se publici prošlog ljeta predstavila uspješnim suradnjama s Radom Šerbedžijom (Teatar Ulysses, Brijuni), ali i Tamarom Obrovac (Scena Amadeo, Zagreb).   

Ulaznice za koncert Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth po cijeni od 50,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.


Ljetna škola gitare Miroslava Tadića: Poziv za sudjelovanje!  

Svi zainteresirani gitaristi pozivaju se da prijave svoje sudjelovanje u uvodnom izdanju Ljetne škole gitare Miroslava Tadića, koja će se održati u petak, 19. srpnja 2019. godine, u studiju Udruge Kreativni Krk, Šetalište Sv. Bernardina 6, s početkom u 12.00 sati. 

Sudjelovanje u ovom višesatnom programu besplatno je za sve odabrane polaznike! 

Uvodno izdanje Ljetne škole gitare Miroslava Tadića početak je teorijsko-praktičnih radionica koje će se svake godine u ljetnim mjesecima, tijekom srpnja ili kolovoza, odvijati u gradu Krku pod vodstvom svjetski poznatog gitarskog virtuoza Miroslava Tadića. Riječ je o programu koji predstavlja rezultat suradnje Centra za kulturu Grada Krka i Udruge Kreativni Krk, i to u okviru programskog pravca 27 susjedstava koji se razvija u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture

Za sudjelovanje na ovoj radionici potrebno je poznavanje (sviranja) gitare, kao i prijava koja se vrši putem e-mail adrese Centra za kulturu Grada Krka: kultura@gradkrk.net. No kako je radionica ograničena na svega osmero polaznika, važno je prijaviti se što prije, a najkasnije do 17. srpnja ove godine. U prijavi potrebno je obvezno navesti ime i prezime, kontakt podatke i kratku biografiju iz koje je razvidna razina poznavanja (sviranja) gitare. Prednost će imati iskusniji gitaristi. Odabrani kandidati 17. srpnja dobit će obavijest o svom izboru za sudjelovanje na samoj radionici. 

Uvodno izdanje Ljetne škole gitare Miroslava Tadića bit će uglavnom teorijske prirode u smislu upoznavanja gitare iz različitih perspektiva s naglaskom na balkansku glazbenu tradiciju uz sviračke demonstracije pojedinih teorijom obuhvaćenih sadržaja.(Urban Cult)
15. 7. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble