Urban Cult
Film
marketing

"Amarcord" u Ljetnom Art-kinu za Filmski klub 54+

Za članove i članice Filmskog kluba 54+ organizira se večernja projekcija kultnog talijanskog filma Amarcord velikog Federica Fellinija zakazana za utorak, 9. srpnja u 21 sat i 30 minuta. Ulaz na projekciju pod zvjezdanim nebom Ljetnog Art-kina za Filmski klub 54+ je slobodan, a članovi svoje ulaznice mogu podignuti na blagajni Art-kina.
Jedan od najomiljenijih europskih filmova svih vremena, talijanska komična drama Amarcord iz 1973. godine donosi poluautobiografsku priču o redatelju Federicu Felliniju i njegovom rodnom mjestu iz mladosti – Riminiju tijekom 30-ih godina 20. stoljeća u fašističkoj Italiji. Neodoljiv spoj oštrine s besramnom komedijom, kao i čitav dijapazon nezaboravnih likova rezultirao je jednim od najboljih filmova u opusu velikog Fellinija, nagrađenog, među ostalim i Oscarom za najbolji strani film.    

Radnja prati radoznalog dječaka Titta koji odrasta u talijanskoj provinciji okružen galerijom živopisnih likova, pokazujući pritom veliko zanimanje za suprotni spol. Premda se s vremenom politički odnosi radikalno mijenjaju, a fašisti počinju dominirati institucijama moći, zajednica ne prestaje živjeti kroz rituale – smjena godišnjih doba, te prirodne, društvene i obiteljske spektakle (snijeg, magla, prolazak velikog broda, bračne svađe, ispadi ludoga ujaka).   Članovi i članice Filmskog kluba 54+ svoju ulaznicu mogu podići na blagajni Art-kina u radnom vremenu od 18 do 21:30 sati.   

Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.

(Marta Ban)
8. 7. 2'19. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble