Urban Cult
Galerije
marketing

Javne galerije: Grupa krenimo – Neočekivano

Javne galerije pozivaju na izložbu Neočekivano, Grupe Krenimo u srijedu 26.lipnja 2019. godine od 18.00 - 20.00 sati na sportsko rekreacijskom centru Tuškanac - Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac).
"Fotografije Grupe"Krenimo" možemo opisati kao antirazglednice Zagreba. Dok se oficijelnim i do besvijesti reproduciranim fotografijama koče kičasti grbovi, mrkli Zvonimiri i metastaze fontana - slike koje nastaju unutar pokreta "Krenimo" bilježe puls Zagreba, frivolnu vitalnost, svjedočeći na taj način da će grad - ta permanentno otvorena, nikad završiva cjelina - nadživjeti monstruoznu dovršenost države."

Aleksandar Hut Kono

Istraživački nagon i znatiželja su osobine koje su urođene u svim ljudima, a najkvalitetniji način za upoznati svoju okolinu je hodanje.
“Krenimo” je sinonim za trenutak u našim glavama koji se dogodi dok istražujemo svoju okolinu, a zbog kojeg uvijek umjesto straha od nepoznatog biramo ‘hodanje izvan okvira’. Na taj naćin razbijamo monotoniju već dobro poznatih i utabanih životnih ruta, te nailazimo na jako zanimljive ljude i situacije, neobične prizore ili potpuno zaboravljene lokacije koje već godinama dokumentiramo. To mogu biti mnoga neistražena gradska dvorišta ili haustori, krovovi zgrada s pogledima koji nas jednostavno ne prestaju oduševljavati, napuštene i ruševne kuće ili propale tvornice, periferija grada, zabačeni kvartovi, pa čak i šumski umirujući prizori.

Članovi Grupe Krenimo su: Dario Dunaj, Goran Kerić, Valentina Matić Pavelić, Mario Miličić i Saša Šimpraga.


(Sanja Burlović)
26. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble