Urban Cult
Kazalište
marketing

Monodrama 6 milimetara, Teatar Erato/Media Punkt

Ovogodišnji program proslave Dana Grada Krka, kao uvod u drugu dionicu retrospektivne izložbe Ivane Popović, u četvrtak, 20. lipnja, zatvara monodrama 6 milimetara, koja će se u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, s početkom u 21.00 sat, odigrati u Velikoj gradskoj vijećnici (Kinu Krk). Ulaz je slobodan!
Tekst za ovaj hvaljeni multimedijalni projekt Teatra Erato i Media Punkta potpisuje Nikolina Bogdanović prema romanu Josipe Pavičić Berardini, dok je ulogu redateljice preuzela Ksenija Zec. Izvedba predstave povjerena je prvakinji drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Dariji Lorenci Flatz. Neke priče možda nisu ugodne, no upravo takve dopiru najdalje. 

Jedna od njih, iz pera poznate televizijske voditeljice i novinarke Josipe Pavičić Berardini, na jednom je mjestu okupila više cijenjenih umjetnica s jednim ciljem: suočavanja s opakom bolešću - karcinomom dojke - koja je dosad odnijela mnogo ženskih života te osvještavanja javnosti o načinima prevencije. 

Kroz njihovu suradnju roman 6 mm - ispovijest o boli i pobjedi pretvoren je u multimedijalni kazališno-filmski projekt! Monodrama 6 milimetara publiku tako suočava s glavnom protagonistkinjom koja saznaje svoju dijagnozu, tj. s njezinim putom od suočavanja s bolešću, preko reakcije bližnjih, pa sve do borbe za izlječenjem. 

Tome dodajmo kako je autorski tim ovom predstavom htio potaknuti svijest o važnosti samopregleda i pravovremenog otkrivanja karcinoma, ali i prikupiti sredstva s ciljem nabave prvog aparata za intraoperativno zračenje u Hrvatskoj.  

(Urban Cult)
19. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble