Urban Cult
Književnost
marketing

Velika dvorana Hrvatskog sabora kulture ponovo postaje mjesto druženja amaterskih književnika

Najuspješnija ostvarenja amaterskog književnog stvaralaštva bit će predstavljena u Hrvatskom saboru kulture na 38. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika koji će okupiti autore iz čitave Hrvatske.
Bogati književni program 38. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika počinje u subotu, 29. lipnja, u 11 sati, a obuhvatit će nastup odabranih autora koji će se publici predstaviti svojim radovima iz svih triju grana književne umjetnosti. 

Na Susretu će biti dodjela plaketa onim najuspješnijima – plaketa „Mihovil Pavlek Miškina“ za poetsko stvaralaštvo na standardu i dijalektu, plaketa „Slavko Kolar“ za prozno stvaralaštvo te plaketa „Kalman Mesarić“ za dramsko stvaralaštvo. Plakete će dodijeliti Prosudbeno povjerenstvo koje je ovog proljeća u rukama imalo 395 pjesama, 49 proznih radova te 14 dramskih. 

Na Susretu će sudjelovati 50 autora, od toga njih 18 iz Zagreba i okolice, čak 9 iz Podravine, 5 iz Slavonije, a isto toliko iz Istre, 6 iz Međimurja i 7 iz Dalmacije. Tročlano Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja Hrvatskog sabora kulture čine književna kritičarka Gordana Crnković Raunić, teatrologinja Dubravka Crnojević-Carić te književnik Marko Gregur

Književnici koji u Zagreb pristižu iz raznih krajeva Lijepe naše druženje će nastaviti i u popodnevnim satima te u nedjelju, 30. lipnja, na radionici „Pišem i govorim stihove“ pod vodstvom istaknute hrvatske književnice Dorte Jagić

Pokrovitelj 38. Susreta hrvatskih zavičajnih književnika je Ministarstvo kulture RH.

(Urban Cult)
24. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble