Urban Cult
Cool tura
marketing

Poziv na sudjelovanje u četvrtoj "free_art_-_glitch" rezidenciji

Umjetnička organizacija Format C već četvrtu godinu u suradnji s karlovačkom udrugom KA-MATRIX organizira umjetničku rezidenciju na temu multimedijske reinterpretacijske "glitch" umjetnosti i permisivnih licenci.   
Poziv je usmjeren autori/ca/ma koji/e djeluju u polju multimedijalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti,…) bazirane na copyleft principima, s naglaskom na glitch tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.    

Vrijeme sedmodnevne produkcijske rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj razmjeni znanja o raznim ideologijama i načinima realizacije individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju “free” (slobodnu) umjetnost, te produkciji i završnoj prezentaciji umjetničkog djela putem suradničkog postavljanja privremene multimedijske instalacije u gradu Karlovcu.   

Organizatori osiguravaju: 
1.A) povrat troškova prijevoza (unutar RH, ekonomska klasa) i naknade za dnevne troškove u sveukupnom iznosu do 1500HRK ili 
1.B) sredstva za autorski honorar u iznosu do 1000HRK neto 
2.) besplatan dijeljeni smještaj 
3.) mentorstvo umjetnika Bastiena Lavauda / https://syntonie.fr/  
4.) osnovnu tehničku opremu (CRT TV-e, rasvjetu i audio opremu) i podršku za postav suradničke glitch art instalacije koja će biti predstavljena putem javnog izložbeno-diskurzivnog programa u organizaciji udruge KA-MATRIX.   

Rezidencijalno gostovanje održava se u periodu od 23. do 29. rujna 2019. u Karlovcu, u prostorima Male scene HD i Male urbane zajednice - MUZA.   Prijave su otvorene do 30. lipnja 2019., putem e-maila: hello@formatc.hrU prijavi je potrebno navesti: 
- pravo ime i prezime te umjetničko ime (ako je primjenjivo) i godinu rođenja,  
- kratku (narativnu) biografiju s temi relevantnim multimedijskim primjerima vlastite autorske prakse, 
- kratko motivacijsko pismo (do 1700 znakova),  
- polazno mjesto putovanja i odredište povratka uz procjenu troška prijevoza i sredstvo putovanja.   

Autori/ce odabrani/e za rezidencijalni program o odluci će biti obaviješteni do 15. srpnja 2019. godine, po čemu će program rezidencije biti objavljen na stranicama organizatora.


(Dina Karadžić)
18. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble