Urban Cult
Film
marketing

Kinoklubaši u rekordnom broju na Danima hrvatskog filma

U program je uvršteno čak 12 filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb. Povodom toga KKZ organizira piknik i druženje s autorima u subotu u 18 h u Parku Stara Trešnjevka.
Najviše filmova prikazat će se u kategoriji eksperimentalnog filma, njih šest. To su Catamine Sunčice Ane Veldić, Dogs, moon river and baudelaire Marije Kovačine, Traženje riječi Tene Trstenjak i Dražena Žerjava, Space is not enough Vedrana Šuvara te dva filma Anite Čeko Blizina i Jabuka, tri dvopeka, jogurt.   

U igrana kategorija donosi dva filma Ljuske Marije Georgiev i Lovebox Ivana Turkovića Krnjaka. Vrijedi spomenuti da je Lovebox europsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Braunschweigu,  a svjetsku na Festival Curta Cinema u Rio de Janeiru.   

U animiranoj konkurenciji imat ćemo priliku opet pogledati Dokument Parakozmik legende KKZ-a Vladislava Kneževića. Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem festivalu 25 FPS.   

U nenatjecateljskom programu Izvan okvira uvršteni su filmovi moći ćemo pogledati film Chop Chop Morane Franov. U taj program spadaju filmovi nestandardne estetike, tj. filmovi osebujnijeg pulsa i poetike što svoje namisli publici prenose uz dozu stilsko-sadržajne drskosti koja izlazi iz okvira trenutačno vladajućih trendova i standarda.  

Kinoklubaški prilog DHF-u zaključuje Dalija Dozet s dva namjenska filma, najavnim špicama za 50. reviju filmskog stvaralaštva i za proslavu 90. godina KKZ-a. Ti radovi mogu se pogledati ovdje.   

Ponosni smo što su rad koji ulažemo u razvoj autora i potpora koju dajemo njihovom radu dali rezultate koji će biti prezentirani cijeloj hrvatskoj filmskoj zajednici i široj javnosti. Posebno nas veseli što je nekoliko filmova, kao što su radovi autorica Anite Čeko, Marije Georgiev i Morane Franov, nastalo ili su započeti na našem programu naprednih radionica. 

Ovaj uspjeh biti će proslavljen piknikom u Parku Stara Trešnjevka u subotu u 18 h na koji su svi pozvani. 

(Dražen Puklavec) 
12. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble