Urban Cult
Književnost
marketing

Knjiga poezije Marije Tašler ''Zagrli vječnost''

Nakon predstavljanja zbiraka poezije triju autora, Ivane Goranić, Nedjeljka Špileka i Marije Tašler, početkom veljače ove godine u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, knjiga poezije Marije Tašler, Zagrli vječnost. 
Poezija za svaki sat u danu, predstavljena je u mistično svečanoj atmosferi unutar zidina najstarijeg srednjevjekovnog grada u Hrvatskoj. Zagrljaj je najljepša ljudska gesta, energetski tok, val ljubavi u kojem se sreću trenutno, trajno i vječno. Zagrljaj otvara vrata egzistencije u kojem sjaji naše prirodno praiskonsko stanje jedinstva koje nema formu.   

Predstavljanje poezije trajalo je dvadeset i četiri sata tijekom kojih je u nazočnosti divljih mačaka održan recitativni performance. Zagrljajem vječnosti uzvanici su mogli uroniti u egzistenciju i barem na trenutak zaboraviti na sve i sjetiti se postojanja kao cjeline.   

Izdavač je kuća Pisaća mašina, a naslovnicu knjige je ilustrirao Nubar Said, fotografijama iz ciklusa «Zagrli vječnost» snimljenih na glavnom gradskom groblju grada Beča. Do kraja godine poezija će biti prevedena na arapski jezik. Pored romana Evanđelje bogatih, koje se nalazi u slobodnoj prodaji na arapskom govornom području, ovo je drugo djelo Marije Tašler koje će do kraja godine biti objavljeno na arapskom jeziku. Od književnih djela iz Hrvatske na arapski je još preveden roman «Eskimi» Damira Karakaša.     

(Sirma Kapidan)

12. 6. 2019. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble